Ο "αντικαπνιστής" Παπανδρέου δυσαρεστημένος με Λοβέρδο

Category:

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που είχε στη Βουλή με τον υπουργό Υγείας με αφορμή τις προτάσεις για τροποποιήσεις στο νόμο περί καπνίσματος.
 
Ο κ. Παπανδρέου μπροστά στις προτάσεις του κ. Λοβέρδου για αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε να επιτρέπεται το κάπνισμα στα καταστήματα που σερβίρουν αλκοόλ, τα οποία...

...ωστόσο θα πληρώνουν έναν έξτρα φόρο, φαίνεται να αντέδρασε, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις προθέσεις του υπουργού και στην ουσία φέρεται να του είπε να τελειώνουν με αυτά τα τερτίπια και να επιβληθεί καθολική καπνοαπαγόρευση παντού.
 
Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε πιο σκληρό νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος από αυτόν που είναι σε ισχύ, ενώ εμφανίστηκε και δυσαρεστημένος από τον υπουργό Υγείας, που στην ουσία σχεδίαζε να να επιτρέπεται το κάπνισμα με παραθυράκια στο νόμο και φυσικά με το αζημίωτο για το ελληνικό κράτος.
 
Ο κ. Λοβέρδος στην πρόταση του, πρότεινε την επιβολή φόρου στα μαγαζιά που σερβίρουν αλκοόλ, προκειμένου να μπορούν να καπνίζουν μέσα σε αυτά. 
 
Ο φόρος  θα υπολογιζόταν με βάση τα τετραγωνικά και όχι με βάση το τζίρο του καταστήματος. Αντίθετα όπου θα υπήρχε φαγητό το κάπνισμα ... κομμένο!
 
Δηλαδή το κάπνισμα θα εξακολουθούσε να απαγορεύεται σε εστιατόρια, ταβέρνες και φαστφουντάδικα. Επίσης δεν θα επιτρεπόταν το κάπνισμα σε κινηματογράφους θέατρα ξενοδοχεία αλλά και στις αίθουσες παιχνιδιών.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου