Στρατός για τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Category:

Αν δείτε στις γειτονιές και τα σοκάκια της Θεσσαλονίκης στρατιωτικά αυτοκίνητα, μην τρομάξετε. Δεν έχουμε ανατροπή του καθεστώτος...


Όπως μεταδίδει το Salonica Press News, ο νέος δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, βλέποντας το πρόβλημα με τα σκουπίδια να γιγαντώνεται, πήρε την απόφαση να ζητήσει τη βοήθεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να του προμηθεύσει οχήματα για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Χρειάζονται άμεσα λύσεις για να καθαρίσει η πόλη και το γνωρίζει αυτό η νέα διοίκηση...

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που τείνει να δημιουργηθεί με τη συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάϊ Καπόν, ο Συνταγματάρχης Πεζικού Πέτρος Καραμανέας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Γάγαλης καθώς και τα στελέχη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Απόστολος Ιωαννίδης και Ανέστης Ευαγγέλου.
Στη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη (σήμερα βρίσκονταν σε λειτουργία μόνο επτά οχήματα του Δήμου) και αποφασίστηκε η εκπόνηση ενός Σχεδίου Δράσης για την ταχεία και εύρυθμη αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών έως ότου αποκατασταθούν τα μέσα του Δήμου. Για το σκοπό αυτό ζητήθηκε η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και του κλάδου των εργοληπτών του Δημοσίου και αποφασίστηκε η άμεση εκπόνηση ενός πλαισίου συνεργασίας που θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή ανά πάσα στιγμή μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τους καταστηματάρχες να αποθηκεύουν προσωρινά τα όσα απορρίμματα δεν αποσυντίθενται (μη οργανικά) και να διευκολύνουν την διακίνηση των απορριμματοφόρων στους δρόμους της πόλης.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με αφορμή την προβληματική κατάσταση από τη συσσώρευση των σκουπιδιών πραγματοποιήσαμε  έκτακτη  σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου ζητήσαμε τη συνδρομή και του στρατού και του συνδέσμου εργοληπτών προκειμένου να βελτιώσουμε τη σημερινή εικόνα της πόλης.   Σε πρώτη φάση και πριν η κατάσταση φθάσει σε επίπεδο έκτακτης ανάγκης θα ζητήσουμε τη συνδρομή σε στρατιωτικούς και ιδιωτικούς τράκτορες για να μεταφέρουμε τα κοντέϊνερ με τα απορρίμματα από το σταθμό μεταφόρτωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Παράλληλα κάνω έκκληση στους Θεσσαλονικείς, πολίτες και καταστηματάρχες,  μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση να διαχωρίζουν τα οικιακά απορρίμματα σε οργανικά και μη  και να μην κατεβάζουν στα πεζοδρόμια χαρτιά, αλουμίνια και γυάλινα αντικείμενα που θα διογκώσουν το πρόβλημα. Παράλληλα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την επισκευή ή την αντικατάσταση των απορριμματοφόρων  και την επίλυση του χρόνιου  προβλήματος με την προμήθεια των  ανταλλακτικών. Στοχεύουμε σε μία πραγματικά καθαρή πόλη με την εντατική εφαρμογή του προγράμματος  ανακύκλωσης.»



ΔΣ

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου