"Κλειδώνει" την Κυριακή η ελεγχόμενη χρεοκοπία; - Ανησυχία από ταραχές

Category:

Στην έκτακτη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, την Κυριακή, με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, στο Βερολίνο, είναι έτοιμοι να αποδεχθούν μια «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους, παραδεχόμενοι ότι απέτυχαν στος προβλέψεις τους και έχουν στείλει την Ελλάδα με τα μέτρα της τρόϊκας ένα βήμα από τον γκρεμό. Με ορατό το ενδεχόμενο της κοινωνικής ανατραχής. Αυτό μεταδίδουν πληροφορίες που επικαλούνται τα πρακτορεία (Reuters, AFP), η γερμανική εφημερίδα Die Welt και το αμερικανικό δίκτυο CNBC, αυτή την στιγμή στις μεταδόσεις τους, 
Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα με τον θάνατο του 44χρονου, τον
τραυματισμό του διαδηλωτή και τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει λόγω αυτών των γεγονότων έχουν θορυβήσεις τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που βλέπουν πόσο εύκολα μπορεί να κυλήσει στο χάος η χώρα.

Πρώτο θέμα στην "Washington Post" οι ταραχές με φωτογραφία πρωτοσέλιδη από τις ταραχές στο κέντρο της Αθήνας, όπου απεικονίζει άνδρες των ΜΑΤ να φλέγονται.
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας με τίτλο "Στα χέρια της αναρχίας περιγράφεται ακριβώς αυτή η κατάσταση για την οποία μιλάμε: Το οικονομικό αδιέξοδο που απειλεί “να μετατρέψει την Ελλάδα σε παρία”, αλλά επισημαίνεται και μία άλλη απειλή: Η κατάρρευση του κράτους με αναφορές στο κίνημα “Δεν Πληρώνω” που όλο και μεγαλώνει, αλλά και στην σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας.
Βέβαια αυτά τα λένε οι αγγλοσάξωνες γιατί οι πολιτικοί τους δεν είναι τόσο απατεώνες και λαμόγια, όπως έχει αποδειχθεί ότι συμβαίνει με τους Έλληνες πολιτικούς, ούτε υπάρχει σε αυτή την έκταση διαπλοκή, ούτε έχουν καταληστευθεί οι χώρες τους.  Αν είχαν συμβεί αυτά, τότε θα θέλαμε να δούμε πως θα αντιδρούσαν.
Εν πάση πειτπώσεη σε ότι αφορά την έκτακτη συνάντηση Μέρκελ-Στρος Καν, φαίνεται ότι είναι έτοιμοι πλέον αν δεχθούν αναδιάρθρωση με "κούρεμα" του χρέους και επιμήκυνση του δανεισμού. Πτώχευση, αλλά ελεγχόμενη.
Αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από πέρσι. Συνεπώς υπάρχει πλέον κάθε λόγος να … συναινέσουν ΔΝΤ και Γερμανία στην «ήπια αναδιάρθρωση». Διαφωνεί το Παρίσι μέχρι στιγμής και η ΕΚΤ. Η Γαλλία έχει 63 δισ. ελληνικά δάνεια και η ΕΚΤ περί τα 50 σε ελληνίκά ομόλογα.
Τη Δευτέρα στο Εurogroup ο πρόεδρος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε το απόγευμα πως «είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2012». Οι άνθρωπο ή ζούσαν σε άλλο πλανήτη ή εν γνώση τους "δούλευαν" τα κοινοβούλια των χωρών της Ε.Ε. για να εγκρίνουν το δάνειο των 110 δισ. και να πάρουν αυτό τποσό οι δανείστριες της Ελλάδας τράπεζες. Μάλλον το δεύτερο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σχέδιο διάσωσης ΕΕ και ΔΝΤ προβλέπει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το 2012 προκειμένου να δανειστεί 27 δισ. ευρώ! 
Είναι δυνατόν να μην είχαν προβλέψει την ύφεση και την κατάρρευση του ΑΕΠ που θα έφερναν τα μέτρα της τρόϊκας; Και πρωτοετείς του οικονομικού Πανεπιστημίου τα γνωρίζουν αυτά...
Οι επόμενες εβδομάδες και ημέρες θα είναι οι σημαντικότερες για την Ελλάδα μετά το 1949...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου