Διαμαντίδης: «Δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας στον Παναθηναϊκό»

Category: , ,


Ο μόνος δρόμος που «βγάζει» στις επιτυχίες είναι αυτός της πολλής και σωστής δουλειάς και αυτόν ακολουθεί εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός, χωρίς να ψάχνει για τυχερούς παράδρομους, όπως εξηγεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο αρχηγός του Παναθηναικού ετοιμάζεται για ένα νέο, πιο ξεκούραστο καλοκαίρι, αφού στα 30 του χρόνια αποφάσισε να αποχαιρετήσει την Εθνική Ελλάδος, την πορεία της οποίας φέτος στο Eurobasket της Λιθουανίας θα παρακολουθήσει εκ του μακρόθεν.

Παρά την απουσία του ίδιου, δίνει θετικά σε αυτό το «γαλανόλευκο» στοίχημα προγνωστικά και επιπλέον αναλύει τη φετινή παρουσία των «πράσινων» σε ελληνικά και ευρωπαϊκά παρκέ.

Όσα είπε στο superbasket.gr…

Για τη δύσκολη χρονιά που πέρασε και τα επιτυχημένα τελικά αποτελέσματα στο στοίχημα κατάκτησης των δύο έστω από τους τρεις τίτλους που διεκδικούσε ο Παναθηναϊκός: «Κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Όντως για εμάς η χρονιά δεν άρχισε καλά. Νομίζω, όμως, πως μετά τη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα όλα άλλαξαν. Η ομάδα κατέκτησε το ευρωπαϊκό και πήρε τα πάνω της.

Η επιτυχία και η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα όταν κάνεις πρωταθλητισμό. Αλλά όλα αυτά τα χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως δεν είναι τυχαίο αυτό που κάνει.

Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά μέσα στο γήπεδο για να φέρουμε όλες αυτές τις επιτυχίες και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν.

Έτσι κάναμε και φέτος, εντοπίσαμε τα λάθη μας, τα καταλάβαμε, δουλέψαμε πάνω σε αυτά και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τους δύο από τους τρεις τίτλους που θέλαμε.

Δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας σε ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό. Ο μόνος δρόμος για την κορυφή είναι η δουλειά μέσα στο παρκέ. Τίποτα άλλο».

Για τον τραυματισμό του στον τέταρτο τελικό με τον Ολυμπιακό και τις σκέψεις του βγαίνοντας από το παρκέ: «Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεσαι. Ένιωσα πολύ άσχημα γι’ αυτό που έγινε, αλλά πέρασε και έμεινε η χαρά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα.

Ήμουν σίγουρος πως θα κερδίζαμε. Έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου, οι οποίοι έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πόσο ικανοί είναι και δεν φοβήθηκα στιγμή πως θα χάναμε».

Για τη βία στα γήπεδα και αν υπάρχει τρόπος να σταματήσει: «Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, δεν είναι καθόλου σωστό αυτό και η εικόνα που βγήκε προς τα έξω ήταν πολύ άσχημη.

Δεν μπορέσαμε να χαρούμε όσο θα θέλαμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τα όσα έγιναν.

Υπάρχουν άνθρωποι αρμόδιοι γι’ αυτά τα θέματα, που πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ώστε κάποια στιγμή να αλλάξει κάτι και να σταματήσουν τα επεισόδια».

Για την πορεία της Εθνικής Ελλάδος στο Eurobasket της Λιθουανίας, φέτος που και ο ίδιος δε θα συμμετάσχει: «Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δούμε ποια θα είναι τα παιδιά που θα κληθούν φέτος στην ομάδα.

Είμαι απόλυτα σίγουρος πως όσοι κληθούν να παίξουν θα δώσουν το 100% των δυνάμεών τους και είμαι αισιόδοξος γιατί η ομάδα διαθέτει ένα μείγμα έμπειρων παικτών και νεαρών σε ηλικία, αλλά πολύ ταλαντούχων που μπορούν να φέρουν και άλλες επιτυχίες.

Αυτό που θέλω και εύχομαι είναι να είναι καλά και υγιείς, να βγάλουν το κομμάτι της προετοιμασίας που είναι και το πιο δύσκολο και στη συνέχεια ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά».

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου