Ε. Βενιζέλος: Ανακοίνωσε αλλαγές στα τέλη ακινήτων

Category:

Εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων οι μακροχρόνια άνεργοι εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ,+ 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο και αν δεν έχει ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 ευρώ, +10.000 για κάθε τέκνο.

Η εξαίρεση δεν ισχύει για ανέργους με ακίνητα σε περιοχές άνω 3.000 ευρώ τιμή ζώνης, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών.



Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή τροποποίηση στην τροπολογία για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με την οποία το τέλος επεκτείνεται για κάθε έτος χωρίς χρονικό προσδιορισμό παρά μόνο διευκρίνισε ότι ως τέλος θα υφίσταται έως το 2012 και μετά θα ενταχθεί στο εθνικό φορολογικό σύστημα.

Η τροποποίηση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κατηγόρησαν τον Υπουργό και για καταπάτηση του Συντάγματος, καθώς σύμφωνα με το σχετικό άρθρο 74 του Συντάγματος, προσθήκες ή τροπολογίες Υπουργών συζητούνται μόνο αν έχουν υποβληθεί 3 τουλάχιστον ημέρες πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Εντωμεταξύ η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για το τέλος ακινήτων θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα –και όχι σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένη- λόγω απουσία τεσσάρων τουλάχιστον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επικαλούνται ασθένεια. Οι Βουλευτές αυτοί είναι οι κύριοι Σάββας Εμμινίδης, Δημήτρης Παπουτσής, Θωμάς Ρομπόπουλος και Μάγια Τσόκλη.


http://www.skai.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου