Με SMS η εξαίρεση από το χαράτσι στα ακίνητα

Category:


Γραπτό μήνυμα (sms) θα πρέπει να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων ή όσοι θα επιβαρυνθούν με τον ειδικό χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τμ.

Και αυτό για να μην φορολογηθούν με την κανονική κλίμακα του ειδικού τέλους. Το μήνυμα θα πρέπει να έχει αποσταλεί έως τις 2 Οκτωβρίου 2011 και η Γενική Γραμματεία αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία θα απαντήσει για...
το αποτέλεσμα της αίτησης. Δηλαδή για το αν πραγματικά ο φορολογούμενους δικαιούται της απαλλαγής ή της ειδικής φορολόγησης.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου. Σ αυτήν διευκρινίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, παραδίδει στη ΔΕΗ και στους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος λίστα με τα ονόματα όσων απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή δικαιούνται να πληρώσουν μειωμένο τέλος.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να στείλουν το sms στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους διαχωριζόμενα με έναν κενό χαρακτήρα.

Σε περίπτωση που οι παραπάνω φορολογούμενοι δεν υποβάλουν γραπτό μήνυμα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου θα καταβάλουν την πρώτη δόση. Μπορούν πάντως να το στείλουν και μετά έως τις 30 Νοεμβρίου. Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς παρόχους μετά την έγκριση της αίτησης. Για ποσά που καταβλήθηκαν επιπλέον θα γίνει συμψηφισμός στους επόμενους λογαριασμούς.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου