"Aποφασισμένη η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας"

Category:

Ως δεδομένη και ειλημμένη απόφαση αντιμετωπίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας την έμμεση προειδοποίηση κυβερνητικών στελεχών ότι αν οι απεργίες των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας συνεχιστούν τότε οι υπηρεσίες αυτές θα ιδιωτικοποιηθούν.

«Σε μια περίοδο που έχει αποφασιστεί η ιδιωτικοποίηση πάρα πολλών υπηρεσιών, έτσι κι αλλιώς οι εργάτες δήμου θα βρεθούν

μπροστά σε απόλυση ή σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος", υπογράμμισε η γενική γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ.

"Η θέση μας είναι: Όλοι μαζί να υποστηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να αποτρέψουμε την πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας. Αυτό είναι συμφέρον όλων, πανελλαδικό συμφέρον. Στο πλευρό τους, να τους βοηθήσουμε να μην περάσει ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία της κυβέρνησης", ήταν η δήλωση της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να περάσουν τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

«H καταβολή των χαρατσιών δεν πρέπει να γίνει ούτε από αυτούς που δεν μπορούν αλλά ούτε από αυτούς που μπορούν να κόψουν από κάπου για να τα πληρώσουν" σημείωσε η κυρία Παπαρήγα και υποστήριξε ότι "στην ουσία θα πληρώσουμε χαράτσια τριών χρόνων. Αναδρομικά για το 2010, για το 2011 και μάλιστα θα πληρώσουμε προκαταβολικά για το 2012, όταν πάρα πολλοί θα υποστούν τραγική μείωση μισθού ή και θα χάσουν τη δουλειά τους".

Σύμφωνα με την άποψη της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ "τέτοιο μέτρο δεν πρέπει να περάσει. Γιατί, αν περάσει, θα μείνει για πάντα, τουλάχιστον, όσο ο λαός δεν αποφασίζει να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Είναι μια σημαντική μάχη που πρέπει να δοθεί, με μεγάλη πολιτική διάσταση αλλά πάνω απ' όλα έχει και ανθρωπιστικό χαρακτήρα".


http://www.protothema.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου