ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 2012: Το βίντεο-σκάνδαλο, η τσίχλα, τα Ray-Ban και ο... Πάττον!

Category:

Στην Ελλάδα παρά την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που βιώνει ο τόπος, οι περισσότεροι πολιτικοί επιμένουν να σκέφτονται και να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν στη δεκαετία του ‘80 και μάλιστα φροντίζουν μέσα στην άγνοια του τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα να επιδεικνύουν και ντοκουμέντα γι αυτό.


Όπως το απίστευτο βίντεο-σκάνδαλο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, διάρκειας πάνω από 8’, που έδωσε στην δημοσιότητα μάλιστα το ίδιο το υπουργείο (τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν) από την άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 2012 στη Δοκό.

Το βίντεο, το οποίο δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια προπαγανδιστική υπερπαραγωγή εκατομμυρίων ευρώ (τόσο κόστισε η άσκηση) κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του υπουργού (οι Ε.Δ. στο βίντεοκλιπ έχουν ρόλο οπτικών εφέ και μόνο) δεν έχει καμία σχέση με την προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων και την άσκηση στη Δοκό.

Ξεκινά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο (ωραίο μιλιτέρ, πανωφόρι, πάντως, και καλή επιλογή το Ray-Ban με φακούς καθρέφτη, θυμίζει Τομ Κρουζ και Top Gun) να επιβιβάζεται στη φρεγάτα (F152) ΨΑΡΑ, συνεχίζει με τον υπουργό να χαιρετά, τον υπουργό να παίρνει θέση, τον υπουργό να παρακολουθεί ως νέος Πάττον την άσκηση με τα κυάλια (τι έβλεπε και τι καταλάβαινε από αυτά που έβλεπε, αλήθεια…).

Αλλά η αποθέωση του κιτς έρχεται από τα πλάνα με την κάμερα στα πόδια του (!) όπου τον δείχνει να κοιτάζει αγέρωχος τα μαχητικά που περνούσαν επάνω από το κεφάλι του ενώ αυτός μασάει … τσίχλα (και μάλιστα την μασάει άκρως άκομψα!).

Γενικά αν κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δ.Αβραμόπουλου, η άσκηση θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί «Ο πυρπολητής των γυναικείων καρδιών» γιατί μόνο αυτό τον σκοπό θα μπορούσε να εξυπηρετήσει αυτό το γελοίο βίντεο που μόνο κακό του κάνει αφού ξεχειλίζει από ναρκισσιστική διάθεση.

Από εκεί και πέρα για την άσκηση, τι να πούμε; Τέτοια υπερσυγκέντρωση μέσων σε ένα τόσο στενό μέτωπο, ούτε στην απόβαση της Νορμανδίας. Τύφλα να’χει ο Κόπολα με το «Αποκάλυψη, τώρα».

Καλό θα ήταν να μας πουν οι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού των AH-64D Αpache ποιος τους έδωσε εντολή να πετάξουν μια ανάσα από το κατάστρωμα της φρεγάτας καταστρατηγώντας κάθε έννοια πτητικής ασφάλειας.

Ήταν στο σενάριο της άσκησης; Ή έγινε για τις ανάγκες του βιντεοκλίπ; Υποθέτουμε ότι πήραν εντολή γιατί τέτοιες μαγκιές απαγορεύονται ρητά και μάλιστα ενώπιον της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Όταν όμως ήρθε η τουρκική φρεγάτα τα Mirage 2000 η πολιτική ηγεσία τα άφησε να πλησιάσουν μόνο μέχρι τα 5 μίλια. Εκεί οι μαγκιές δεν επιτρέπονται, ε;

Κατά τα λοιπά, δεκάδες πλοία, ελικόπτερα, φουσκωτά, μαχητικά κλπ, πήγαιναν κι ερχόντουσαν πάνω-κάτω σ’ένα νησάκι έξω από την … Ύδρα!

Για να γυριστεί η υπερπαραγωγή που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα του υπουργού. Που, εν πάση περιπτώσει, δε νομίζουμε ότι χρειάζεται τέτοιες προβολές. Στις δημοσκοπήσεις δείχνει να πηγαίνει καλά στην Α Άθήνας. Ή όχι;

Ιδού και το βίντεο. Κρίνετε από μόνοι σας...

   

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου