Φθηνότερα εισιτήρια τρένου για νέους και ανέργους

Category:

Φθηνότερα εισιτήρια για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και νέες υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου προωθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
με στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης και την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Από 1ης Απριλίου πρόκειται να διατεθούν στην αγορά 3.000 εισιτήρια μειωμένης τιμής σε μηνιαία βάση, για τους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων. Τα εισιτήρια αυτά θα κοστίζουν 12 ευρώ για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, θα αφορούν τη Β΄ θέση σε αμαξοστοιχίες Intercity. Δικαίωμα έκδοσης της κάρτας νέων έχουν οι νέοι 13–30 ετών. Θα μπορούν με μειωμένο εισιτήριο να ταξιδεύουν στο σύνολο του σιδηροδρομικού άξονα Αθηνών–Αλεξανδρούπολης και στη γραμμή Αθήνα–Καλαμπάκα.
Οι εκπτωτικές τιμές θα είναι διαθέσιμες έως και 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας και αρχικά θα διατίθενται μόνο μέσω θυρίδων πώλησης.
Εκπτώσεις θα δικαιούνται από 1ης Μαΐου οι άνεργοι, οι οποίοι με την επίδειξη της κάρτας του ΟΑΕΔ θα έχουν πρόσβαση σε 4.000 εκπτωτικά εισιτήρια τον μήνα.
Οι νέες υπηρεσίες μέσω Ιντερνετ αφορούν σε:

Μία νέα εφαρμογή σε φορητές συσκευές (smartphones και tablets) για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την ενημέρωση των δρομολογίων μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας. Μέσω Διαδικτύου θα ξεκινήσει και πρόγραμμα ανταμοιβής συχνών επιβατών (miles & bonus).
Προκράτηση εισιτηρίων και αγορά ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω του τηλ. κέντρου (14511).
Συνδυασμένη μεταφορά με ενιαίο εισιτήριο τρένο και ταξί. Η υπηρεσία θα λειτουργήσει πιλοτικά στη Θεσσαλονίκη, με έκδοση εισιτηρίου από σημεία πώλησης και Διαδίκτυο. Στην τιμή θα περιλαμβάνεται, εκτός από το τρένο και η μετακίνηση με ταξί.
Κατάργηση των προ-τυπωμένων εισιτηρίων και εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω μηχανοργανωμένων σημείων πωλήσεων του προαστιακού Αθηνών.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου