Κάλεσμα για διάλογο απευθύνει το ΥΠΑΝ

Category:

Σε διάλογο εντός της ημέρας, καλεί τους εκπροσώπους των 14 ναυτεργατικών σωματείων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να κηρύξει 48ωρη....






απεργία τη Μεγάλη Εβδομάδα, με θεσμικά και εργασιακά αιτήματα. «Επειδή οι επιπτώσεις της απεργίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία, για τους νησιώτες και την οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών, για τους πολίτες, αλλά και τον κλάδο στον οποίον εργάζεστε, σας καλώ άμεσα σε διάλογο με την παρουσία όλων των αρμόδιων υπουργείων που θεωρείτε ότι εμπλέκονται» τονίζει σε επιστολή του προς την ΠΝΟ το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει, επίσης, ότι έως σήμερα δεν έχει λάβει καμία επιστολή, που να εξηγεί τα νέα θέματα ή αιτήματα που πρόεκυψαν μετά τη λύση της προηγούμενης απεργίας.

Η ΠΝΟ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, 10 και 11 Απριλίου, ζητώντας την απόσυρση δύο διατάξεων, που αφορούν αφενός την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και αφετέρου την ένταξη του Οίκου Ναύτου, του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτικών, από 1ης Απριλίου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ζητά επίσης να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2012 και να σταματήσει η περικοπή των συντάξεων.

Σημειώνεται ότι, αν πραγματοποιηθεί η απεργία των ναυτεργατών, αναμένεται μεγάλη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς οι επιβάτες που δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε κάποιο νησί με άλλο μέσο τις δύο ημέρες της απεργίας, θα πρέπει να εξυπηρετηθούν Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή με τα κανονικά δρομολόγια, ενώ ήδη η πληρότητα στα πλοία τις δύο αυτές ημέρες, σύμφωνα με ακτοπλοϊκές εταιρείες, αγγίζει το 80%.

 
http://www.trelokouneli.gr/

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου