Πλήρης ρήξη - Πάμε για εκλογές - Ρελάνς Π.Καμμένου: Ζήτησε να στηρίξουν κυβέρνησή του

Category:

Σε δηλώσεις προέβη ο Φ. Κουβέλης και ο Ευ. Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών ηγετών στο προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε ο Φ. Κουβέλης, «Η χώρα οδεύει προς εκλογές. Η σύσκεψη δεν απέφερε καρπούς. Δεν υπήρξε συμφωνία για να υπάρξει λύση έτσι ώστε να αποφύγει η χώρα
την προσφυγή σε εκλογές. Δυστυχώς δεν υπήρξε συμφωνία, Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή (για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση). Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους και κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της».
Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου «Η χώρα οδεύει προς εκλογές ξανά μέσα σε πολύ λίγες μέρες. Κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ το στιγμιαίο κομματικό συμφέρον», ενώ επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές και ότι θέλει την Ελλάδα στο ευρώ.

Όσον αφορά την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι, «Αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της επιμονής του κ.Κουβέλη να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτή. Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ ώστε να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά δεν το πετύχαμε» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι ο Π. Καμμένος πρότεινε να στηρίξουν οι υπόλοιποι μια κυβέρνηση Καμμένου. Όπως είπε ο Ευ. Βενιζέλος η εντολή του λαού δεν είναι αυτή. Έκανε λόγο για υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σύσκεψης και θα δει τις σκοπιμότητες των κομμάτων. Όπως σημείωσε ο Ε. Βενιζέλος, «Επικράτησε αλαζονία, μικροκομματισμό. Είναι πολλοί που ειδικεύονται στο εμπόριο ψευδαισθήσεων»

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου