ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Category:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Από τη Προεδρία της Δημοκρατίας δημοσιοποιήθηκανκατόπιν αιτήματος του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμενουτα πρακτικά της συζήτησης του κ.Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλιαμε τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριε ΠρόεδρεκαλωσορίσατεΔεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να σας περιγράψω την κατάσταση.
Την ζείτετην βιώνετε και εσείςΝομίζω ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να πορεύεται ακυβέρνητη σε στιγμές μάλιστα που χρειάζεται μία κυβέρνησηγια να χειριστεί πολύ σημαντικά πράγματαΑναφέρομαι στο αυριανό ECOFIN, στη συνάντηση του ΝΑΤΟ την Πέμπτηστη Συνάντηση Κορυφής την ΠαρασκευήΔεν μπορεί να λείπει η Ελλάδα ή να είναι μία Ελλάδα χωρίς κυβέρνηση. 

Αυτό δεν σας κρύβω ότι έχει δημιουργήσει και πολλές ανησυχίες στους εταίρους μαςΧθες με πήραν ο κΡομπάι και ο κΣουλτς και με ρωτούσαν εναγωνίως τι γίνεται στην ΕλλάδαΤους είπα ότι γίνεται μία προσπάθεια να υπάρξει μία κυβέρνηση και είμαι καταρχήν αισιόδοξος ότι μάλλον θα καταλήξουμε θετικά.

Πριν πάρετε το λόγοθα ήθελα να δείτε αυτό το χαρτί πάνω στα οικονομικά μαςτο οποίο μου έστειλε για δική μου χρήση ο κύριος ΠρωθυπουργόςΔιαβάστε τοόπως το έκαναν και οι τρεις Αρχηγοί που ήρθαν εδώ το πρωί.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρεκαταρχήν σας ευχαριστώΒλέπω αυτήν την επιστολή του κυρίου Πρωθυπουργούαλλά νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο σημαντικό και για τον ελληνικό λαό να είναι σε γνώση του η πραγματική οικονομική κατάστασηπράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμεραΜάλισταη Κυβέρνηση αρνείται να παραθέσει στους Αρχηγούς των κομμάτων στοιχεία της οικονομίαςτα οποία για εμάς είναι σημαντικά,όπως η έκθεση για την κατάσταση των τραπεζώνΑυτό είναι κατά παράβαση και του Συντάγματος και της πολιτικής ηθικήςΗ Κυβέρνηση του κΠαπαδήμου αρνείται να δώσει στοιχεία στη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό λαό.Οπότεμία επιστολήη οποία δεν είναι δημοσιοποιήσιμηθα μου επιτρέψετε να μην τη λάβω υπ’ όψιν μουΕάν είναι στοιχείο το οποίο μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε στον ελληνικό λαόμε χαρά να το διαβάσωΌμωςδεν δεσμεύομαι με το απόρρητογια να μην τη μεταδώσω στον ελληνικό λαό.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): ΩραίαΔώστε την μου πίσω.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Πάρτε τηνκύριε Πρόεδρε. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ευχαριστώ πολύ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Η απειλήτην οποία δέχονται οι Έλληνες συνεχώς από την Κυβέρνηση Παπαδήμου και από την κυβέρνηση των τραπεζιτώνείναι μία συνεχής απειλή που έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε αδιέξοδο. 

Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα βαδίζει προς τη χρεοκοπίααπ’ ό,τι οι ίδιοι διαρρέουνΉδηο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεωςο κΠάγκαλοςμίλησε για τα τραπεζικά διαθέσιματα οποία είναι ικανά να εξυπηρετήσουν την ελληνική οικονομία για τις επόμενες τρεις εβδομάδεςΑυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ασυλία της χώρας έναντι των δανειστώννα διασφαλίσουμε τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία των ΕλλήνωνΣ’ αυτό το πλαίσιο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κινηθούμε. 

Κύριε Πρόεδρεθέλω να σας πω ότι μας στεναχωρεί ιδιαιτέρως ο τρόπος με τον οποίον έγιναν οι συσκέψεις των πολιτικών Αρχηγώνμε τους τρεις πρώτα που συμμετείχαν στις διερευνητικές εντολές και εν συνεχεία με κόμματαόπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνεςπου εκπροσωπούμε το 10%.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Μάλιστα.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Εμείς θα θέλαμε να σας καταθέσουμε τις προτάσεις μας βάσει των οποίων θα γίνει ο διάλογοςνα τις λάβουν υπ’ όψιν τους οι πολιτικοί Αρχηγοίνα έχουμε πλήρη δημόσια ενημέρωση από την Κυβέρνηση για την οικονομική κατάστασηγια την κατάσταση στην εξωτερική πολιτική και την κατάσταση στην εθνική ασφάλεια της χώραςΜε αυτά τα επίσημα και δημόσια στοιχεία θα μπορέσουμε να πάρουμε θέση. 

Θέλω να θυμίσω ότι στην Ισλανδίαόταν ακόμα και η Βουλή ψήφισε ένα σχέδιο το οποίο δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτόο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το αρνήθηκεΤέτοιο ρόλο θα θέλαμεκύριε Πρόεδρεγνωρίζοντας την ιστορία σας και σεβόμενοι απόλυτα την ιστορία σαςνα έχετε και εσείςΕμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση για τη χώραΌμωςγια να βρεθεί λύσηπρέπει να υπάρχει ειλικρίνειανα υπάρχει αλήθεια και να είναι συμμέτοχος ο ελληνικός λαός και όχι εν κρυπτώπράγμα το οποίο έγινε τον τελευταίο καιρό.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ποιες είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις σας;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Εμείςκύριε Πρόεδρεέχουμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Πρώτα απ’ όλαθα θέλαμε πλήρη ενημέρωσηόπως σας είπααπό το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικώναπό το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικώναπό τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,από το Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Τα ζητήσατε αυτά;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Το ζητώ από εσάς τώρα.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Από εμέναΕγώ δεν είμαι κυβέρνηση.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ζήτησα από τη Βουλήόσον αφορά για τις τράπεζες,, την έκθεση της «Blackrock» και αρνήθηκαν να μας την δώσουνΖητώ ενημέρωση από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και αυτό να γίνει στα πλαίσια της συνάντησης των πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίαςπροκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα της χώραςΜε απειλέςοι οποίες είναι σε non paper, δεν μπορούμε να συζητήσουμε με τους Έλληνες και δεν μπορούμε και να πείσουμε τους Έλληνες.

Ζητούμελοιπόνκύριε Πρόεδρε…

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ζητήσατε από τον κΠροβόπουλο να σας ενημερώσει και δεν σας ενημέρωσε;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ζητήθηκε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου –το ζήτησα και εγώ από τον κΒενιζέλο χθεςνα έχουμε τις εκθέσεις για την κατάσταση των τραπεζών και δεν τις έχουμε στα χέρια μαςΔεν μπορείλοιπόννα είναι ενημερωμένοι… 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ο κΒενιζέλος;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ο κΒενιζέλος.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Αυτός θα σας τις έδινε;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Από τον κΒενιζέλο το ζήτησαΖητήθηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησηαπαντήθηκε ότι είναι απόρρητο έγγραφοότι δεν δίδεται στη Βουλήάρα και σε εμάςΤο ζήτησα και χθεςτο ζητώ και από εσάςκύριε Πρόεδρεσήμερανα έχουμε πλήρη εικόνα της πραγματικής...

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Εγώ δεν είμαι κυβέρνηση.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ζητάμελοιπόναπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα πλαίσια της συσκέψεως των πολιτικών Αρχηγών να έρθουν εδώ ενώπιον των πολιτικών Αρχηγών οι χειριστές των θεμάτωνδηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών -ο Γενικός Γραμματέαςτο Υπουργείο Εξωτερικών -ο Γενικός Γραμματέαςο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδαςγια να έχουμε πλήρηαληθινή εικόνα του τι συμβαίνει στη χώρα και όχι με επιστολέςτων οποίων δεν μπορούμε να κάνουμε χρήση προς τον ελληνικό λαόΑυτό είναι το πρώτο. 

Δεύτερονθα θέλαμε τις θέσεις που εμείς θα διατυπώσουμε να τις διατυπώσουμε προς όλους τους πολιτικούς Αρχηγούςδιότι πιστεύουμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ότι μπορεί να βρεθεί λύση και πρέπει να βρεθεί λύση για τη χώραΝα κυβερνηθεί η χώραόχι όμως υπό επιτροπείαΚαι εάν πράγματι αυτό το οποίο περιγράφουν για την κατάσταση που οδηγεί στη χρεοκοπία να προχωρήσουμε σε συνέχιση συμφωνιώνόπως τα μνημόνια και 2, τα οποία θεωρούμε άκυρα και αντισυνταγματικά και τα οποία θα οδηγήσουν στην απώλεια της ασυλίας της χώρας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και επειδή οι στιγμές είναι πάρα πολύ σημαντικέςσας ζητώκύριε Πρόεδρεμε τη συνταγματική ιδιότητα που έχετενα το κάνουμε τώραγια να μπορέσουμε όλοι μαζί να συναποφασίσουμε μία εθνική στροφή. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Να κάνουμε τικύριε ΠρόεδρεΔεν σας κατάλαβα.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Να ενημερωθούμε για την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας και όχι με non paper, να ενημερωθούμε για την κατάσταση στα εξωτερικάγια τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και να ενημερωθούμε από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την πραγματική οικονομίαώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε.

Κύριε Πρόεδρεθέλω να σας εκθέσω τις επτά βασικές πολιτικές θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνωνοι οποίες εμείς θεωρούμε ότι είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση από εδώ και πέρα και θα ήθελα να σας παρακαλέσωβάσει του εθνικού σας ρόλουνα τις διαβιβάσετε στους υπόλοιπους πολιτικούς ΑρχηγούςΑπό τη στιγμή που θα υπάρχει συμφωνίαεμείς είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε στη συμμετοχή μας σε αυτήν την κυβέρνησηστη στήριξή μας σε αυτήν την κυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο.

Καταρχήνθέλω να σας πω ότι όλα αυτά προκύπτουν από την ιδρυτική μας διακήρυξη και έχουμε την εντολή του ελληνικού λαού να το πράξουμε. 

Το πρώτο είναι η άμεση ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνηςσύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας σε όλη την Επικράτεια και σε πλήρες εύρος. 

Δεύτερονη άμεση ανάληψη του καταστατικού ελέγχου και της μετοχικής πλειοψηφίας της Τράπεζας της ΕλλάδοςΑυτό το δεύτερο σημείο το θεωρούμε απολύτως απαραίτητοδιότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ουσιαστικά εκείνη η οποία έχει υπογράψει μαζί με τους δανειστές τις συμβάσεις δανεισμούΔεν μπορείλοιπόνη Τράπεζα της Ελλάδος να βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών και μάλιστα μη Ελλήνων.

Η τρίτη πολιτική θέση και προϋπόθεση είναι η συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους της χώρας από το 1974 μέχρι σήμερασυμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος της πρώτης δανειακής σύμβασηςτου PSI και της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

Η τέταρτη βασική πολιτική θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων επί τη βάσει των αρχών που καθορίζονται στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Η πέμπτη θέση είναι η ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεωρήσεως του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών με άμεση εφαρμογή ήδη από την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής και έλεγχος του «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων από το 1974 και μέχρι σήμεραμε άμεση απόδοση ευθυνώνΗ ατιμωρησίακύριε Πρόεδρεέχει οδηγήσει σε αναξιοπιστία πλέον των πολιτικών εκ μέρους των πολιτώνΕίναι θέμα δημοκρατίας και όπως είχα την τύχη να σας πω την ημέρα που συναντηθήκαμε για τη δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνωνγια εμάς είναι το βασικότερο θέμαη απόσταση πλέον μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της πολιτικής εκπροσωπήσεως.

Το έκτο θέμαπου για εμάς είναι βασική πολιτική θέσηείναι η ενημέρωση του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας σχετικά με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι και σήμεραμε παράλληλη αποδέσμευση όλων των εγγράφωνσυμφωνιών και τυχόν κρυφών πρωτοκόλλων που έχουν συμφωνηθεί ή υπογραφεί από μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων.
Έβδομονη εξάντληση του συνόλου των νομικώνπολιτικών και άλλων εργαλείων για την είσπραξη του συνόλου των οφειλών της Γερμανίας από το Β’ Παγκόσμιο ΠόλεμοΕννοώ τις πολεμικές αποζημιώσειςτα δάνειαόπως επίσης και τις ζημιές που έχουν γίνει σε εγκαταστάσεις και σε ανθρώπινο δυναμικό. 

Αυτές είναι οι προϋποθέσειςκύριε Πρόεδρεμε τις οποίες είμαστε διατεθειμένοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να συμμετέχουμε σε περαιτέρω διάλογο με τους υπολοίπους Αρχηγούς κομμάτων. 
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Μπορώ να έχω αυτόν τον κατάλογο των προτάσεών σας; 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ευχαρίστως να τον δώσω στη Γραμματεία σας σε μία επιστολήΜάλισταμπορώ να σας πω ότι εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεσμευόμαστε στο σύνολο της Κοινοβουλευτικής μας ΟμάδαςΤο λέω αυτόδιότι δεσμευόμαστε ότι οποιαδήποτε λύση μπορεί να δοθείπέραν της συμφωνίας των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδωνκαι από τη Βουλή των ΕλλήνωνΕσείςπου είστε ο παλαιότερος ίσως κοινοβουλευτικόςπριν πάρετε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίαςξέρω ότι πιστεύετε στην κοινοβουλευτική δημοκρατίαΚαι εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεδριάσει η Βουλή των Ελλήνων μετά την ορκωμοσία και να ερωτηθούν οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Με ποιο ερώτημα; 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Με τα ερωτήματα τα οποία προηγουμένως σας ανέφερα. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Τα επτά; 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Αυτά τα επτά θέματαΕπίσηςπρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για όλα τα θέματαΗ Βουλή των Ελλήνων οφείλει να γνωρίζει. 
Εύχομαι η Παναγία να βοηθήσει τη χώρα μαςΕσείς ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πιστεύω ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Αυτό είναι αλήθειααλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξηΌλοι μας πρέπει να βάλουμε «πλάτη».

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Σας δίνω και το συγκεντρωτικό οικονομικό πρόγραμμα -σας το καταθέτωστο οποίο περιγράφεται κατά την άποψή μας τι μπορεί ακριβώς να γίνει σε ένα μήνασε έξι μήνες,σε δεκαοκτώ μήνες και στο σύνολο της επόμενης τετραετίαςπροκειμένου κατά την άποψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων να υπάρχει μία απελευθέρωση ουσιαστικά της χώρας από το ζυγό των δανειστών. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Μπορώ να σας ρωτήσω κάτιΑισθάνεστε την ανάγκη ότι πρέπει να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρεέχω πέντε παιδιάαπό δεκαοκτώ χρονών έως δύο μηνώνΘεωρώ ότι πρέπει να αποκτήσει η Ελλάδα κυβέρνησηη οποία κυβέρνηση όμως να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και όχι το συμφέρον των δανειστώνΗ κυβέρνηση η οποία απέρχεταιτου κΠαπαδήμουπου στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚήταν μία κυβέρνηση η οποία υπηρέτησε τα συμφέροντα των δανειστών κατά παράβαση και του Συντάγματος κατά τη δική μας άποψηΠιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μία εθνική στροφήνα γίνει μία κυβέρνηση η οποία θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρονΗ χώρα βρίσκεται προ της χρεοκοπίας και πιστεύω ότι πρέπει να προστατευθούν οι Έλληνες. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Πώς θα λέγεται αυτή η Κυβέρνηση;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Οικουμενική Κυβέρνησηκύριε Πρόεδρεμε το σύνολο των κομμάτων ή με εκείνα τα κόμματα τουλάχιστον τα οποία πιστεύουν ότι ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί και μάλιστα με εθνικό προσανατολισμό. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Και μία τέτοια κυβέρνηση θα την στηρίζατε εφόσον; 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Εφόσον καλύπτεται η εθνική κυριαρχία της χώραςη εδαφική ακεραιότητα της χώρας και δίνεται προοπτική στη χώραΠιστεύουμε ότι με τα μνημόνιατα οποία έχουν υπογραφεί από μία παράνομη κυβέρνησηδεν μπορούν να εξυπηρετηθούν αυτά. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Δηλαδήαπ’ ό,τι καταλαβαίνωμιλάτε για την ανατροπή των μνημονίων.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δεν θεωρώ ότι είναι επίσημα κείμενατα οποία έχουν ουσιαστικά και νομιμοποίησηΝα σας δώσω ένα παράδειγμα ακόμακύριε ΠρόεδρεΗ πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία είχε υπογραφείπεριελάμβανε υποχρέωση των δανειστών να δώσουν 110 δισεκατομμύρια στη χώραΗ χώρα πήρε 87 δισεκατομμύρια και χρησιμοποίησε την ίδια απειλήτην οποία χρησιμοποιεί ο κΠαπαδήμος σήμερα με το non paper το οποίο σας απέστειλεεκβιάζοντας τους Έλληνες…

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Με συγχωρείτεόχιΑυτό είναι δική σας εκτίμησηΑυτό είναι ένα ενημερωτικό έγγραφο για το πού βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δεν μπορούμε να το έχουμε αυτόνα το ξέρουν οι ΈλληνεςΠρέπει να είναι κρυφό από τους Έλληνες;

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Αυτό το έστειλε για δική μου ενημέρωση. 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Νομίζω ότι έχει υποχρέωση ο κΠαπαδήμος να ενημερώσει τους Αρχηγούς των κομμάτων και τον ελληνικό λαό. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Πολύ ωραίαΘα του το μεταφέρωαν και θα μπορούσατε να το ζητήσετε από τον κΠαπαδήμο και είμαι βέβαιος ότι δεν θα αρνιόταν να σας ενημερώσει. 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Αρνήθηκε ακόμα και να μας δώσει την έκθεση της «Blackrock» για τις τράπεζεςΟ Πρωθυπουργός μπορεί μόνο από εσάς να υποχρεωθείκύριε Πρόεδρεκαι στο Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών να υπάρξει μία επίσημη ενημέρωση για σοβαρά θέματαόπως το θέμα της απόφασης του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ για την ένταξη των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία»το θέμα της Θράκηςτο θέμα των λαθρομεταναστώνπου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούμε ότι είναι θέματα τα οποία αποτελούν μία «κόκκινη» γραμμή για την περαιτέρω συμμετοχή σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή μία κυβέρνηση αρκετών κομμάτων. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Δεν νομίζετε ότι όλα αυτά τα θέματα που θέσατε είναι θέματα μιας κυβέρνησης που μπορεί να σχηματιστεί τις επόμενες ημέρες; 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Βεβαίωςκαι γι’ αυτόν το λόγο τα θέτωκύριε ΠρόεδρεΓι’ αυτόν το λόγο τα θέτω ως προϋποθέσειςπροκειμένου αυτή η κυβέρνησηη οποία θα αναλάβει την ευθύνη της πατρίδας μαςνα μπορεί να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαόΕάν ο ελληνικός λαός οδηγηθεί σε πτώχευση και βάσει του αγγλικού δικαίου σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείωνθα έχουμε όλοι ευθύνηΓι’ αυτόν το λόγο εμείς το καταθέτουμε επισήμως στα πρακτικά της σημερινής κατά μόνας συζητήσεως μαζί σαςΘα επιθυμούσαμε αυτή η συζήτηση να είχε γίνει με όλους τους πολιτικούς Αρχηγούςνα λάβουν όλοι θέσηΘεωρούμε ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον τόπο τουλάχιστον ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα στη γνώση της πραγματικής καταστάσεωςπροκειμένου να αποφασίσειΌταν κάποιος χρωστάαυτό που θα πρέπει να διασφαλίσει πρώτα είναι την επιβίωσή τουΕμείς ενδιαφερόμαστε πρώτα για την επιβίωση του ελληνικού λαού και εν συνεχεία για την εξυπηρέτηση των δανειστών.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Όλα αυτά που λέτε μπορούν να γίνουν με κυβέρνηση ή χωρίς κυβέρνηση; 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Με κυβέρνησηκύριε ΠρόεδρεΜε ελληνική κυβέρνησητην οποία εσείς…

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Με ελληνική κυβέρνησηη οποία θα αποδέχεται τις δικές προτάσειςΕίναι όροι και προϋποθέσειςγια να στηρίξετε μια τέτοια κυβέρνηση. 
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Και πιθανώς και άλλων προτάσειςοι οποίες μπορεί να είναι καλύτερες από τις δικές μας. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Πολύ καλάΔεν έχω καμία παρατήρηση να κάνω. 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Θεωρείτε ότι θα συνεχιστεί αυτή η συζήτηση; 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Σήμερα έχω να δω τους υπολοίπους Αρχηγούς των κομμάτωνΕλπίζω να καταλήξουμε κάπουΕάν δεν καταλήξουμε κάπουόπως ξέρετετότε θα προσφύγουμε πάλι στην κάλπη.Και αυτό δεν ξέρω πώς θα βοηθήσει την Ελλάδα. 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κάντε ό,τι μπορείτε καλύτερο να το αποφύγουμε αυτό και να έχουμε μία εθνική κυβέρνηση. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Εάν θέλουμε να το αποφύγουμεπρέπει όλοι να κάνουμε τους συμβιβασμούς μας.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δεν ξέρουμε καν τι είναι συμβιβασμόςόταν δεν έχουμε τις προτάσειςΌταν αρνείται στο τέταρτο κόμμα η πληροφόρηση από το πρώτοτο δεύτερο και το τρίτο κόμμα διά του Προέδρου της Δημοκρατίαςνομίζω ότι δεν είναι μία βάση συζητήσεως και καλής θελήσεωςΕμείς επιθυμούμε να γνωρίζουμε τις θέσεις των υπολοίπων Αρχηγών γραπτώςτα πρακτικάπροκειμένου να διαμορφώσουμε γνώμη.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Μόλις είναι έτοιμα τα πρακτικά. 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Θα τα διαβάσουμε τότε. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Έχω την εντύπωση ότι δεν παραμένει αυτό ως κάτι το ανεξιχνίαστο. 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Τώρα ενημερώνομαικύριε ΠρόεδρεΘα διαβάσουμε τα πρακτικάΘα παρακαλέσω τις θέσεις μας να τις εγχειρίσετε και στους υπόλοιπους Αρχηγούς. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ως Αρχηγός κόμματος έχετε τις θέσεις των άλλων κομμάτωνΔεν τις έχετε; 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ορισμένα εκ των κομμάτων που συμμετείχαν στην πρωινή σας σύσκεψη έχουν οβιδιακές μεταβολέςΜεταβάλλονται ανάλογα με την ώρα και το μήναΘα θέλαμελοιπόννα ξέρουμε την τελική τους θέση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): ΕντάξειΜόλις είναι έτοιμα τα πρακτικάθα σας δοθούν κΚαμμένο.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): ΕυχαριστώΤα σέβη μουκύριε Πρόεδρε.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου