"ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΠΑΡΚΑΡΩ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΟΥΝΤΑΡΩ"!

Category:

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
"Καταγγελία για τις Α.Ε.Ν και το σύστημα που θάβει τα όνειρά μας"
"Είμαι πρωτοετής σπουδάστρια στην Α.Ε.Ν Ασπροπύργου και μεγάλωσα στην....
(αναφέρεται το μέρος καταγωγής της σπουδάστριας)

Η σχολή ήταν επιλογή και όνειρό μου και δεν βρέθηκα εκεί από τύχη. Ο πατέρας μου ήταν ραδιοτηλεγρφητής στο Ε.Ν. (Μαρκόνι) αλλά δυστυχώς τον χάσαμε όταν ήμουν 6 χρονών.

Στο δεύτερο 6μηνο του πρώτου έτους πρέπει οι σπουδαστές των Α.Ε.Ν. να μπαρκάρουν σαν δόκιμοι για δίαστημα το λιγότερο 4 μηνών. Αν δεν βρουν δεν έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν στο επόμενο 6μηνο τις σπουδές τους.

Εδώ και 3 μήνες τρέχω σχεδόν καθημερινά στον Πειραιά, στη Συγγρού, στο Μαρούσι, στο Πέραμα και όπου αλλού τύχει να ακούσω ή να μου πουν για κάποια ναυτιλική εταιρεία.

Οι απαντήσεις που λαμβάνω είναι: "έχουμε συμπληρώσει" -βλέπετε πέσαμε και σε προεκλογική περίοδο και εμείς είμαστε από εκείνους τους λίγους που δεν διαθέτουν μέσο πολιτικό ή άλλο.

" Δεν παίρνουμε Έλληνες" - Κατά τα άλλα οι Έλληνες είναι τεμπέληδες!

"Δεν παίρνουμε γυναίκες" - Κατά τα άλλα έχουμε ισότητα!

Τι να πω; Η ίδια η σχολή δε θα έπρεπε να φροντίζει για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών; Ή τουλάχιστον να μην είναι υποχρεωτικό το ταξίδι πριν ολοκληρωθούν τα θεωρητικά εκτός καραβιού μαθηματα; Γιατί μας καταδικάζουν με αυτό τον τρόπο;

Οι Α.Ε.Ν αν και είναι κρατικές δεν μας διαθέτουν ούτε πάσο ενώ, ακόμα και ιδιωτικά ΙΕΚ, χορηγούν. Γιατί αυτή η υποβάθμιση σε ένα τομέα όπως η Ναυτιλία που τουλάχιστον η πατρίδα μας έχει παράδοση;

Αν μπορείτε βοηθείστε με αλλιώς αντι να μπαρκάρω με βλέπω να φουνταρω... ( αν δεν αστειευτούμε και λίγο μας βλέπω να τρελαινόμαστε).

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου