Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Category:


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνουν στη δημοσιότητα την συμπληρωματική πρόταση τους για την ανάκαμψη της αγοράς και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Προστίθεται στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σε συνέχεια της Δράσης υπ’ αριθ. 23 «Αποποινικοποίηση της Επιχειρηματικότητας».
---------------------------------------------------------------------------------------
ΕΙΣΑΓΩΓΗ :
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΗΜΕΡΑ
Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρηματιών είναι σήμερα τραγική.

Υπάρχουν χιλιάδες πλέον άνθρωποι που χρωστούν τουλάχιστον 2-5 δόσεις  ΦΠΑ, 5-10 μήνες εισφορές  στο ΙΚΑ φορολογία εισοδήματος άλλους προσωρινούς φόρους όπως ΦΜΥάπειρες δόσεις στον ασφαλιστικό τους φορέα ΟΑΕΕ καθώς και άλλα βεβαιωμένα ποσά σε Δημόσια Ταμεία κλπ.
Ανήμποροι πλέον να αντιδράσουνλόγω της οικονομικής δυσπραγίας και της αδυναμίας ανεύρεσης χρηματοδότησηςπαραμένουν τις περισσότερες φορές χωρίς να μπορούν να θεωρήσουν βιβλία και στοιχείαμε αποτέλεσμα να καταφεύγουν στην αναζήτηση  τιμολογίων εξυπηρέτησης από  συγγενείς και φίλους  που μπορούν να εκδώσουν στοιχεία ΚΒΣ  ή μηχανεύονται παράνομους τρόπους και μεθοδεύσεις προκειμένου να προμηθευτούν και να εκδώσουν φορολογικά στοιχεία.
Πράγματικατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης σημειώνεται δραματική αύξηση των περιπτώσεων έκδοσης και χρήσης Πλαστών Εικονικών Στοιχείων και Τιμολογίωνπου ανέρχεται μέχρι το 1.500%.
Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συσσωρεύουν χρέη τα οποία  αδυνατούν να εξυπηρετήσουνενώ συντηρούνται σε λειτουργία  φυτοζωώντας και περιμένοντας τη στιγμή  που θα φτάσει στην πόρτα τους ο έλεγχος  κάποιας Υπηρεσίαςη οποία θα εντοπίσει τις παραβάσεις και θα επισφραγίσει την οριστική αποχώρησή τους από την αγοράη οποία ταυτόχρονα συνοδεύεται και από βαριές ποινικές κυρώσεις.
ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
Τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα είναι μια ατελείωτη και ατελέσφορη σειρά διώξεων από 15 τουλάχιστον φορείςπου διαγωνίζονται στην καταδίωξη του μικρομεσαίου επιχειρηματία.
Η πράξη όμως τελικά απέδειξε ότιμετά από χρόνια ατελέσφορων διώξεωνόλα τα ανωτέρω μέτρα είναι τελικά χωρίς κανένα ουσιώδες οικονομικό αποτέλεσμααφού  οι μικρομεσαίες αυτές επιχειρήσεις έχουν πλέον μηδενική φοροδοτική ικανότητα.
Τα δε πρόστιμα και οι προσαυξήσεις όλων αυτών των περιπτώσεων,  καθιστούν ακόμη δυσχερέστερη και πιο αδύνατη την έστω και κατά κάποιο τρόπο εξυπηρέτηση των τεραστίων αυτών ποσών που συσσωρεύονται.
Τέλοςακόμη και στις περιπτώσεις των ρυθμίσεωντο ύψος των δόσεων και των προκαταβολών που ζητούνται για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι τέτοιο που τελικά το Ελληνικό Δημόσιο δεν εισπράττει τίποτε

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ 
Η οικονομική κατάρρευση κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης συμπαρασύρει μαζί της και μια πλειάδα ομοίων και συναφών επιχειρήσεωνμε αποτέλεσμα την πρόκληση του φαινόμενου «ντόμινο» που είναι πλέον γνωστό και στην Ελληνική αγορά.
Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι η δημιουργία μιας στρατιάς υπερχρεωμένων μικρομεσαίων επιχειρηματιών και επιχειρήσεων που είναι έτοιμες να κλείσουν (με το 80% σήμερα να έχει ήδη κλείσεικαι μιας σωρείας ξενοίκιαστων καταστημάτων και γραφείων σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της χώρας μαςακόμη και στους κεντρικότερους.
Το τραγικότερο δε όλων είναι ότι οι συγκεκριμένοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες   έχουν βιώσει την ποινικοποίηση του επιχειρείν και της επιχειρηματικής αποτυχίας  πρώτα στον εαυτό τουςστη συνέχεια στη σύζυγο και τέλος στα παιδιά τους,με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στρατιές ολόκληρων οικογενειών στα πρόθυρα της  πλήρους οικονομικής κατάρρευσης και της ηθικής απαξίωσης.
Και όλα αυτά ενώ οι φυλακές της χώρας μας έχουν ήδη πληρότητα 130%  και δεν έχουν την δυνατότητα να «φιλοξενήσουν» και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βρέθηκαν στην ατυχή συγκυρία του επιχειρείν μέσα στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Κανείς από τους ανωτέρω μικρομεσαίους επιχειρηματίες δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τουενώ ταυτόχρονα όλοι τους απειλούνται με βαριές ποινικές  διώξεις που επισύρουν πλέον ποινές πολυετούς φυλάκισης ή ακόμη και κάθειρξης.
Οι οικονομικές τους δραστηριότητες διακόπτονται βίαιαενώ καθίσταται αδύνατη η οποιαδήποτε επαναδραστηριοποίηση τους στο μέλλον.
Ταυτόχροναη  κοινωνική τους αποπομπή και απαξίωσήτους οδηγεί μαθηματικά σε βαριές μελαγχολικές καταστάσεις και σε κατάθλιψημε αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να δίνουν με οδυνηρό τρόπο τέλος στη ζωή τους (τα στοιχεία των2.500 αυτοκτονιών είναι πρωτόγνωρα για την χώρα μας).
             
ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Κανείςαφού στο τέλος όλοι ζημιώνονται.
Κατ’ αρχήν το Ελληνικό Δημόσιοπου χάνει τη δυνατότητα είσπραξης έστω και μέρους των οφειλομένων φόρων και εισφορών αλλά πάνω από όλα χάνει άξιες παραγωγικές μονάδες που θα μπορούσαν να παράγουν και να δημιουργούν νέα φορολογητέα ύλη και έσοδα.
Στη συνέχεια ζημιώνονται οι ίδιοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίεςαφού οδηγούνται σε άτακτες χρεωκοπίες,  με όλες τις συνέπειες που ακολουθούν.
Ταυτόχρονα  οι επιχειρήσεις μετακομίζουν στα Βαλκάνιαπροκειμένου να επωφεληθούν από τα ανταγωνιστικότερα φορολογικά συστήματα και το φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας  να ξεπερνούν πλέον το 25%, με τα πραγματικά στοιχεία να ξεπερνούν ακόμη και το 35%,  αν λάβουμε υπ όψιν μας και τους άνεργους Ελεύθερους Επαγγελματίες και τους Επιτηδευματίες που δεν εγγράφονται  στον ΟΑΕΔ και ως εκ τούτου δεν προσμετρώνται ως άνεργοι από την ΕΛΣΤΑΤ.
Επιπλέονη παραοικονομία γιγαντώνεται και η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή κορυφώνονται.
Όταν πχ κάποιος χρωστά σήμερα 85.000 ευρώ ΦΠΑακόμη και να μπορεί να πληρώσει τον ΦΠΑ του  επόμενου και του μεθεπόμενου μήναδεν θα το πράξειαφού οι συνέπειες και οι διώξεις θα είναι οι ίδιες
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΕΘΝΙΚΟΥ  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ  ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Η πρόταση αυτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξασφαλίζει ένα πραγματικό κίνητρο για την επανεκκίνηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας καιειδικότεραγια την αναβίωση της Μικρομεσαίας Ελληνικής Επιχείρησηςη οποία είναι το μεγαλύτερο θύμα της οικονομικής κρίσηςαφού ο άνεργος επιχειρηματίας δεν έχει δικαίωμα ούτε ακόμη στο Επίδομα Ανεργίας.
Απαραίτητη προϋπόθεση εφαρμογής της συγκεκριμένης αυτής πρότασης είναι η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιοη αυτοδιάθεση και η Εθνική Κυριαρχία επί της Οικονομικής Πολιτικής και του Προϋπολογισμού.
Η εφαρμογή της πρότασης πραγματοποιείται με τη δημιουργία ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ  ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτουςο οποίος θα τηρείται στη Νέα Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεωνυπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας.
Στον λογαριασμό αυτό θα πιστωθούν όλες οι ανωτέρω οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρηματιώνφυσικών προσώπων και επιχειρήσεων κάθε νομικής μορφήςμε ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι  3.000.000 ευρώ και ειδικότερα :
1.        ΦΠΑ ΦΜΥ και Φορολογία Εισοδήματος  και λοιπών βεβαιωμένων ποσών στα Δημόσια Ταμεία.
2.        Εισφορών ΙΚΑΟΑΕΕ και λοιπών ασφαλιστικών ταμείων
3.        Άλλες  πηγές (Τελωνείακλπ.)   
Όλοι οι λογαριασμοί  θα τηρούνται υποχρεωτικά με κωδικό εσόδουπροκειμένου να καθίσταται δυνατή η διαπίστωση της πηγής.
Ειδικότερα,  στο λογαριασμό αυτό θα τα ποσά θα καταχωρούνται μόνον ως προς το αρχικό βεβαιωμένο κεφάλαιο,  με ετήσια προσαύξηση μέχρι 8%, μη δυνάμενο το συνολικό ανώτατο όριο προσαύξησης να υπερβαίνει  το ανώτατο όριο  του 50% του αρχικού βεβαιωμένου κεφαλαίου.
Δηλαδή π.χένα αρχικό κεφάλαιο που αφορά σε μη απόδοση ΦΜΥ  15.000 ευρώ κατά το έτος 2003 και βεβαιώθηκε με πρόστιμο εις το τριπλάσιο,  οι προσαυξήσεις του μέχρι σήμερα το έχουν οδηγήσει  στο εξωπραγματικό ποσό των 135.000 ευρώενώ σύμφωνα με την παρούσα πρότασή μαςαυτό θα βεβαιωθεί με το ποσό 15.000 + 7.500 = 22.500 ευρώ και μόνον αυτό.
Στην περίπτωση δε που ο ίδιος επιχειρηματίας οφείλει συμπληρωματικά και καθυστερούμενες δόσεις ΦΠΑ 25.000 ευρώεισφορές  ΙΚΑ  12.000 ευρώ,  ΟΑΕΕ 6.000 ευρώ και διάφορα άλλα ποσά βεβαιωμένα στο Δημόσιο Ταμείο ύψους 10.000 ευρώδηλαδή ένα συνολικό ποσό π.χ.  70.000 ευρώσύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τον Κώδικα Εσόδωνο συγκεκριμένος επιχειρηματίας  είναι σήμερα  τελειωμένος και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια εκτός αγοράςοδεύοντας ολοταχώς προς τη φυλακή.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προτείνουμε 
1.        Μεταφοράκατόπιν αιτήσεως του επιχειρηματίατου συνόλου των ανωτέρω ποσών στον Εθνικό Λογαριασμό.
2.        Αυτόματη αναστολή όλων των ποινικών διώξεων και διοικητικών κυρώσεων.
3.        Ρύθμιση του συνόλου των ανωτέρω ποσώνχωρίς προκαταβολήμε τον εξής αριθμό δόσεων :
Μέχρι  100.000 ευρώ,  100 δόσεις 
101.000  -  300.000 ευρώ,  150 δόσεις
301.000  -  3.000.000 ευρώ, 240  δόσεις,
μη δυνάμενη η κάθε δόση να είναι μικρότερη των 150 ευρώ.
4.        Εφόσον  οι οφειλέτες  κατέχουν ακίνητη περιουσίαεκτός της πρώτης κατοικίας τουςαυτή θα προσημειώνεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
5.        Εφόσον οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν λάβει επιχειρηματικά δάνειααυτά θα κουρεύονται κατά το 50% του υπολοίπου τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως για την ένταξη στον Εθνικό Λογαριασμόενώ,ταυτόχροναθα αναστέλλεται και η πληρωμή των δόσεων των δανείων για έτη.
6.        Εξασφαλίζεται η πλήρης και ολοσχερής αναγνώριση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των ενσήμων των εργαζομένων στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και παραμένει σε πλήρη ισχύ η ασφάλισή τους.
7.        Εξασφαλίζεται η αναστολή της εγγραφής στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Εή στο Κεντροποιημένο Αρχείο Πιστοληπτικής Αξιολόγησης της Τράπεζας της Ελλάδοςμετά την κατάργηση της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε., καθ’ όλο το διάστημα της εξυπηρέτησης του χρέους.
8.        Εξασφαλίζεται η άμεση έκδοση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας της επιχείρησης και των φορέων αυτήςπροκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της.
9.        Η ρύθμιση θα είναι μοναδική για κάθε επιχείρηση και θα χάνεται εφόσον δεν πληρωθούν συνεχόμενες δόσεις
Σε περίπτωση απώλειας της ρύθμισηςθα επανέρχονται αυτόματα όλες οι κυρώσεις που προβλέπονται από τις ισχύουσες  νομοθετικές διατάξειςενώ  η επιχείρηση θα κηρύσσεται  άμεσα μη λειτουργική και θα σφραγίζεται εντός διαστήματος  05 εργάσιμων ημερών.   

Η πρόταση αυτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι προϊόν της δημόσιας διαβούλευσης με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και αφορά ένα πλήθος τουλάχιστον 2.000.000 Ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρηματιώνενεργών και μη.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου