'ΟΧΙ" από Φ.Φράγκο στο Μνημόνιο που διαλύει τις ΕΔ

Category:

Κάθετο και απόλυτο "ΟΧΙ" από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκο στην περαιτέρω μείωση του αριθμού των εισακτέων σε όλες τις στρατιωτικές σχολές κατά 20%.

Η απάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι απόλυτα αρνητική στην πρόβέψη του Μνημονίου, καθώς η ισχύουσα μείωση του 10% δημιουργεί ήδη μεγάλα προβλήματα στον διοικητικό κορμό των ΕΔ.

Η πρόβλεψη του Μνημονίου, να υπάρξει περιορισμός κατά 20%, δηλαδή ο συνολικός αριθμός των εισακτέων να κυμανθεί στους 900, συμπίπτει πλήρως με τις προτροπές της τρόικας που διατυπώθηκαν στις αρχές του έτους να εφαρμοστεί η αναλογία ένας εισερχόμενος προς πέντε συνταξιούχους και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το θέμα αυτό είχε διαψευστεί τότε από την κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε μιλήσει για απόφαση μείωσης των εισακτέων κατά 10% μόνο, αλλά στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι είχε γίνει δεκτή στο Μνημόνιο από την κυβέρνηση Παπαδήμου η μείωση κατά 20% επιπλέον!

"Δεν θα μας διαλύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις για να εξοικονομήσουν μερικά ευρώ" ακούστηκε να λέει σε συνεργάτες του για το θέμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας...


Τμήμα ειδήσεων defencene.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου