Η τρόικα ζήτησε 2.000 απολύσεις - Η κυβέρνηση παρέδωσε την κεφαλή 2.656 υπαλλήλων της ΕΡΤ

Category:

Η τρόικα απαίτησε 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουνίου και δήλωσε πώς δεν φεύγει αν δεν πάρει καταστάσεις με ονοματεπώνυμα. Και η κυβέρνηση, σαν πιστός υπάλληλος που θέλει να ικανοποιεί κάθε εντολή του αφεντικού, έτρεξε να παραδώσει επί πίνακι την κεφαλή των 2.656 εργαζομένων στην ΕΡΤ.


Όπως και άλλες αποφάσεις, έτσι και το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης την υλοποίησε με… δημοκρατικό τρόπο. Μέσα σε λίγες ώρες ψήφισε τη συνήθη αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου και ανάθεσε στον άλλοτε υπάλληλο της ΕΡΤ Σ. Κεδίκογλου να ανακοινώσει τον «ξαφνικό θάνατο». Εν ριπή οφθαλμού, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν άνεργοι, το σήμα της ΕΡΤ έπεσε και η Ελλάδα έμεινε χωρίς τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη. Δώσαμε λίγο ακόμη χώρο στην Τουρκία.

Αυτά δεν έχουν συμβεί σε καμία άλλη χώρα.

Κι όμως ο Α. Σαμαράς είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας και δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν ευθύνεται εκείνος για το φιάσκο της πώλησης της ΔΕΠΑ, αλλά άλλοι, εκτός και μακριά από την Ελλάδα. Παραδέχθηκε δηλαδή πώς είναι εκτελεστικός πρωθυπουργός σε μία αποικία.

Η ΕΡΤ σαφώς και έπρεπε να εξυγιανθεί. Να κοπούν εκατοντάδες αργομισθίες, να κλείσουν περιφερειακοί ραδιοσταθμοί και κανάλια όπως η ΕΤ3, το δορυφορικό και ψηφιακό κανάλι, να μπει τέλος στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Ασφαλώς και δεν μπορούν οι Έλληνες στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται να πληρώνουν 200-300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να συντηρείται η ΕΡΤ.

Τι έπραξε όμως η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα πριν ανακοινώσει τον «ξαφνικό θάνατο»; Απολύτως τίποτα. Θα μπορούσε σταδιακά να κάνει ένα γενικό ξεκαθάρισμα και να κάνει λειτουργική την ΕΡΤ, απαλλαγμένη από πλεονάζον προσωπικό και δαπάνες που επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενος.

Άλλωστε τα κόμματα εξουσίας ήταν αυτά που μετέτρεψαν δεκαετίες τώρα τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε ρουσφετομάγαζο, διόριζαν τις διοικήσεις που ήθελαν, μοίραζαν συμβάσεις στους «ημετέρους», υπέγραφαν συμβόλαια εξωφρενικά, έπιναν και έτρωγαν στην υγεία των κοροΐδων.

Ο τρόπος που επελέγη όμως να εξυγιανθεί η ΕΡΤ δεν έχει προηγούμενο. Αποδεικνύει πώς η κυβέρνηση που υπάρχει είναι κυβέρνηση μαριονέτα, έτοιμη να δεχθεί κάθε απαίτηση της τρόικας. Και η τρόικα είναι βέβαιο πώς θέλει και άλλο αίμα. Όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και ιδιωτικών και συνταξιούχων. Θέλει την ισοπέδωση της χώρας. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό απ' όλους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου