Ποιοι εξυπηρετούνται από το σκηνικό τρόμου του «κλούβιου αυγού»;

Category:

Γράφει ο Μαγια

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, αναφέρει η γνωστή λαική ρήση και μάλλον...
ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να εμπλουτισθεί: Την αλήθεια μαθαίνεις και από πρώην Αριστερό και νυν νεοφιλελεύθερο!
Ο στενός πρωθυπουργικός συνεργάτης Χρύσανθος Λαζαρίδης, που θεωρείται από τους εισηγητές και στυλοβάτες της ανιστόρητης και απεχθούς θεωρίας «των δύο άκρων», δήλωσε ανερυθρίαστα σήμερα, λίγες ώρες μετά τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ότι «αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή θα είχε συντριβεί».
Ο πάλαι ποτέ «αριστερών καταβολών» σύμβουλος του Σαμαρά βάζει στο ίδιο καζάνι τους υμνητές του Χίτλερ με τον ΣΥΡΙΖΑ! Αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ ρόλο οιονεί ηθικού αυτουργού για τη δολοφονική δράση της συμμορίας των χρυσαυγιτών νεοναζί.
Τι διατείνεται, εμμέσως πλην σαφώς, ο πάλαι ποτέ «σύντροφος» από τον «Ρήγα» των ονείρων μας; Όσο το πολύχρωμο ποτάμι του ΣΥΡΙΖΑ θα φουσκώνει τόσο η ακροδεξιά παρακρατική οργάνωση θα θεριεύει...
Το σύστημα συμφερόντων που στηρίζει με το αζημίωτο αυτήν την κατάπτυστη κυβέρνηση στα γυάλινα πόδια της, καταβάλει απελπισμένες προσπάθειες να αποσοβήσει την ανατροπή. Δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να θυσιάσει την πολιτική και δημοκρατική ομαλότητα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Προσέξτε τη συγκυρία: Η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, με κινητοποιήσεις στα σχολεία, στο χώρο της υγείας και σε ολόκληρο το Δημόσιο, ενώ έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι φωνές περί εκπλήρωσης της «προφητείας» για το εκρηκτικό φθινόπωρο του 2013.
Ο τρόμος των ταγμάτων εφόδων σκέπασε σήμερα τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και των εκπαιδευτικών, αλλά και το νέο ασφαλιστικό τσεκούρι που εισηγείται ο ΟΟΣΑ, αποδεικνύοντας τον προβοκατόρικο, υπονομευτικό των κοινωνικών αγώνων τρόπο δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Ερωτήματα απλά και σαφή: Ποιοι εξυπηρετούνται από το σημερινό σκηνικό τρόμου; Μήπως το ναζιστικό μόρφωμα λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής;
Το διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο σύστημα εφευρίσκει και κατασκευάζει άλλοθι και «σκιάχτρα». Ένα «κλούβιο αυγό» επικαλύπτει, εξαφανίζει και υποκαθιστά το σύγχρονο γιγάντιο αυγό του φιδιού που βιώνουμε: Την υποδούλωση της χώρας και την φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Υ.Γ. Η αιφνίδια σπουδή του Μνημονιακού ζεύγους να ασχοληθεί με την έξαρση του φασιστικού φαινομένου δημιουργεί τη βάσιμη υποψία ότι η επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα είναι τόσο ελαστική, ώστε, εκτός από τη Χρυσή Αυγή, θα έχει τη δυνατότητα να τσουβαλιάσει τις πολιτικές δράσεις και κινητοποιήσεις στο σύνολό τους.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου