"Πλύση εγκεφάλου" στους Αμερικανούς απο Μ.Ομπάμα για χτύπημα στη Συρία

Category:

Πλύση εγκεφάλου στους Αμερικανούς που αντιδρούν σε μία στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας θα επιχειρήσει να κάνει σήμερα με μπαράζ τηλεοπτικών του εμφανίσεων ο Μπάρακ Ομπάμα. Στοχεύει επίσης να πείσει το Κογκρέσο πώς οι ΗΠΑ κινδυνεύουν αν δεν τιμωρηθεί ο Μπασάρ αλ Άσσαντ που… έκανε χρήση χημικών καθώς, όπως φαίνεται, δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να δώσει τουλάχιστον έξι τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε αμερικανικά δίκτυα προκειμένου να δικαιολογήσει στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ το χτύπημα που ετοιμάζει κατά της Συρίας.

Ένα χτύπημα που δεν έχει νομική βάση και το απορρίπτει το 59% των Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι διαβλέπουν πώς μία τέτοια εξέλιξη θα έβαζε τις ΗΠΑ πιο βαθιά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με συνέπειες και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Γι’ αυτό, για αντίποινα δηλαδή, προειδοποίησε και ο Άσσαντ, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS.

Αναμένεται να υποστηρίξει πώς ο Άσσαντ ευθύνεται για τη χρήση χημικών και πώς τα συμφέροντα των ΗΠΑ τίθενται σε κίνδυνο όσο ο Πρόεδρος της Συρίας μένει ατιμώρητος. Ο Μπάρακ Ομπάμα όμως δεν έχει παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία. Τουναντίον μάλιστα. Αποδείχθηκε πώς πολλά εξ αυτών που λένε ότι διαθέτουν οι Αμερικανοί είναι «μαϊμού».

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ευρώπη λαμβάνει αποστάσεις, πλην της Γαλλίας, ενώ το μεγαλύτερο «χαστούκι» στις ΗΠΑ δόθηκε από τη Βρετανική Βουλή που απέρριψε το σχέδιο Κάμερον για στρατιωτική επιχείρηση σε βάρος της Συρίας.

Χρησιμοποιώντας το «επικοινωνιακό όπλο» ο Μπάρακ Ομπάμα θέλει να καλλιεργήσει ένα φιλοπολεμικό κλίμα σε βάρος της Συρίας, εν’ όψει του διαγγέλματος της Τρίτης προς το αμερικανικό έθνος και βέβαια της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Γερουσίας και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στη Γερουσία, υπάρχει μία ετερόκλητη ομάδα αντιτιθέμενων, στην οποία συνυπάρχουν ακραίοι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί εναντίον του πολέμου, ωστόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι "φωνές" κατά του πολέμου αναμένεται να είναι πιο πολλές. Όλες αυτές τις ημέρες, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να πείσει για την αναγκαιότητα ενός στρατιωτικού χτυπήματος.

Ο Μπάρακ Ομπάμα όχι μόνο δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΟΗΕ, κατηγορώντας δήθεν τη Ρωσία και την Κίνα ότι μπλοκάρουν μία απόφαση για τη «συμμόρφωση» του Άσσαντ, αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει με το μέρος του, ούτε τους δικούς του.

Γνωρίζουν στις ΗΠΑ πώς η Μέση Ανατολή ίσως αποδειχθεί «κινούμενη άμμος» με συνέπειες a la Βιετνάμ…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου