ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ "Θα πουλήσω περισσότερα γενόσημα από ό,τι βιβλία"

Category:

Την πίστη του στο ελληνικό γενόσημο φάρμακο εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Παρευρισκόμενος σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανιών (ΠΕΦ) για την παρουσίαση ενημερωτικής καμπάνιας για το ελληνικό φάρμακο –θα αρχίσει να «τρέχει» από την ερχόμενη Δευτέρα- ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «μας συμφέρει όλους να πάει ακόμη καλύτερα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία», ενώ αναφερόμενος στο μέλλον του κλάδου εξέφρασε την ευχή «να υπάρξει τέτοιο πλαίσιο και δυναμική ώστε οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις να μην εξαρτώνται από τις αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού αλλά να κατακτούν τις αγορές του κόσμου».

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης δεν δίστασε να βάλει και την προσωπική του πινελιά στο ιδιαίτερο αυτό θέμα που αποτελεί τόσο μείζον σκέλος της δικής του αρμοδιότητας στη χάραξη της φαρμακευτικής πολιτικής όσο και της εθνικής οικονομίας, λέγοντας ότι «υπόσχομαι πως όταν θα φύγω από το Υπουργείο θα έχω πουλήσει, σε εισαγωγικά, εννοείται, με τις αποφάσεις μου, περισσότερα ποιοτικά γενόσημα φάρμακα από ότι βιβλία έχω πουλήσει στη ζωή μου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Δημήτρης Δέμος παρουσίασε τη σημαντική, όπως τόνισε, πορεία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει κάνει άλματα ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, καθώς μεταξύ 2000 και 2010 είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη στον κλάδο της μεταποίησης» ανέφερε ο κ. Δέμος, προσθέτοντας πως απασχολεί, άμεσα και έμμεσα πάνω από 50.000 εργαζόμενους.

Σε ό,τι αφορά τη συνταγογράφηση φαρμάκων βάσει δραστικής ουσίας –αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας- ο εκπρόσωπος της ΠΕΦ σημείωσε πως με την αφαίρεση της ονομασίας του φαρμάκου «θα ξαναμοιραστεί η τράπουλα» στην αγορά.

Ο κ. Δέμος αναφέρθηκε και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δίνοντας εύσημα στην ελληνική πολιτεία για τους στόχους που επιτεύχθηκαν καθώς όπως είπε «μέσα σε μικρό διάστημα το 92% των ιατρικών συνταγών εκδίδονται ηλεκτρονικά, όταν στην Ελβετία είναι μόλις στο 32%», δίνοντας παράλληλα και μια καλή «πάσα» στον υπουργό Υγείας για το καυτό θέμα της πολύπαθης e-syntagografisi.

«Αν δεν ήταν τα μνημόνια δε θα είχαμε κάνει τίποτε. Έπρεπε να έρθει η Τρόικα για να κάνουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για την οποία συζητούσαμε από την εποχή του Σημίτη, και κάποιοι ήθελαν 15 εκατ. ευρώ για να την κάνουν ενώ τελικά στοίχισε 550.000 ευρώ» είπε ο κ. Γεωργιάδης, φωτογραφίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις στον χώρο της υγείας.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comment (1)

ΓΙ`ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ.....
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΙ `ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ

Δημοσίευση σχολίου