Ο Α.Σαμαράς τρέμει τα ποσοστά του Λαικού Συνδέσμου και ονειρεύεται εκλογές το 2016

Category:

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς «τρέμει» τη Χρυσή Αυγή που δείχνει να «σαρώνει» στις δημοσκοπήσεις και ξορκίζει τις εκλογές πιστεύοντας πώς αν κερδίσει χρόνο θα έρθει η ανάπτυξη και μπορεί να διασωθεί ο ίδιος και το «alter ego» του, ο Ευ. Βενιζέλος με τον οποίο συγκυβερνούν έχοντας «κοινή ευθύνη», όπως είπε.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ανατροπή», στο μνημονιακό Mega Chanell, καταδίκασε τη βία λέγοντας πώς «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω η δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία».

Ο κ. Σαμαράς όμως, που θέλει τους Έλληνες ενωμένους κατά της βίας, τρεις ημέρες δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τη δολοφονία των στελεχών της Χρυσής Αυγής, του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη. Λες και αυτά ήταν παιδιά κατώτερου θεού, επειδή άνηκαν στον πολιτικό χώρο της Χρυσής Αυγής. Αντιθέτως, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκανε ακόμη και διάγγελμα.

Αφού λοιπόν τελείωσε με τις… κηδείες των δύο παλικαριών, χωρίς ούτε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες τους, έφτασε στο μνημόσυνο τους και είπε πώς «το καλύτερο μνημόσυνο σε αυτά τα νέα τα παιδιά, θα ήταν ακριβώς αυτή η ενότητα του κόσμου». Θέλει να ξεχάσει τη στυγερή δολοφονία τους, αλλά ο κόσμος, δυστυχώς για την κυβέρνηση θυμάται.

Από εκεί και μετά άρχισε ο κ. Σαμαράς να αναπτύσσει τη θεωρία των δύο άκρων και να επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή και το ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πώς είναι ο «φόβος και ο τρόμος» της κυβέρνησης, αφού σε όλες τις μυστικές δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος και με διαφορά, ενώ η δεύτερη θέση παίζεται μεταξύ Χ.Α. και Ν.Δ.

Ο κ. Σαμαράς ονειρεύεται τους ψηφοφόρους του Λαικού Συνδέσμου να «αποδρούν από τη Χ.Α.», όπως είπε, προσθέτοντας πώς «τα πρώτα γκάλοπ δείχνουν μείωση ποσοστών». Προφανώς έχει μείνει στην περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση κατά του κόμματος, με τις φυλακίσεις της στελεχών της Χ.Α. και το μπαράζ των δημοσιευμάτων και των ρεπορτάζ των συστημικών ΜΜΕ περι «εγκληματικής οργάνωσης».

Ακόμη και τότε όμως, φάνηκε από τις δημοσκοπήσεις πώς η Χ.Α. κρατούσε τις δυνάμεις της και απλά ο κόσμος που την ψήφισε είχε κλειστεί στο «καβούκι» του, δεδομένης της αντεθνικιστικής λαίλαπας.

Αυτά όμως προ μηνών. Τώρα, που η κοινή γνώμη έχει αντιληφθεί τη σκευωρία εναντίον του Λαικού Συνδέσμου, η Χ.Α. ανακάμπτει, κερδίζει συνεχώς πόντους και απειλεί τη Ν.Δ. στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις. Ο κ. Σαμαράς όμως δεν θέλει όχι μόνο να το βλέπει, αλλά ούτε και να το ακούει.

Πιστεύει πώς θα έρθει η ανάπτυξη, θα αποκατασταθεί η οικονομία και θα μειωθεί ανεργία. Κάτι που θα τραβήξει τους ψηφοφόρους από τη Χ.Α. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί παρά σε καμία δεκαριά χρόνια. Έως τότε η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα έχει περάσει στην ιστορία ως μία θλιβερή περίοδος διακυβέρνησης της χώρας.

Η ανάπτυξη με τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται και με τα νέα μέτρα που είναι βέβαιο πώς θα ληφθούν, πέραν αυτών που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2014, είναι άπιαστο όνειρο. Ο κ. Σαμαράς πιστεύει πώς αν κερδίσει μερικούς μήνες θα γίνει το θαύμα και θα μείνει στην εξουσία μέχρι το 2016.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το πότε βλέπει εκλογές είπε, «το 2016, τότε κλείνει η τετραετία». Πρόσθεσε ότι, «στην αρχή μας έλεγαν ότι θα τις κάνετε αμέσως, γιατί καταρρέετε. Μετά μας είπαν ότι έχετε το συγκριτικό πολιτικό πλεονέκτημα και θα τις κάνετε επειδή σας βολεύει. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο».

Αυτοί έχουν τελειώσει και ακόμη δεν το έχουν καταλάβει. Πιστεύουν πώς μπορούν να κυβερνούν ακόμη τη χώρα.

Όταν μάλιστα δέχθηκε την ερώτηση πώς μέχρι το 2016 μεσολαβεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, ο κ. Σαμαράς ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πώς μπορεί να προταθεί πρόσωπο και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. «Πιστεύω ότι θα βρεθεί ο άνθρωπος αυτός για να αποφευχθούν οι εκλογές. Υπάρχουν θαυμάσιοι Έλληνες παντού».

Ε, αν του το ζητήσει ο κολλητός του ο Ε. Βενιζέλος μπορεί να προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε την Ελλάδα. Εξάλλου, οι δύο του μοιράζονται την «κοινή ευθύνη» της καταστροφής της Ελλάδας, που άρχισε ο ΓΑΠ.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, ως αντιπολίτευση κατήγγειλε το μνημόνιο, αλλά ως κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από το να μην το εφαρμόσει. «Είπα να τελειώνουμε με αυτό για να προχωρήσουμε παρακάτω».

Να τελειώνουμε με τους Έλληνες μάλλον ήθελε να πει ο άνθρωπος παραδίδοντας τις περιουσίες τους και της κυριαρχία της χώρας στους δανειστές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου