Ο ελληνικός λαός πληρώνει 70 εκατ. ευρώ για μισθούς και προνόμια βουλευτών

Category:

Στον κρατικό προϋπολογισμό που θα φέρει εντός των ημερών στη Βουλή για ψήφιση ο υπουργός Οικονομικών προβλέπεται κονδύλι 70 εκατομμυρίων ευρώ για τις βουλευτικές αποζημιώσεις, τις παροχές, τα επιδόματα και τη συμμετοχή τους σε επιτροπές. Οι Έλληνες που δεν έχουν να φάνε πληρώνουν δηλαδή 17.000 ευρώ για κάθε βουλευτή να ψηφίζει τα μέτρα εξόντωσης του και να παρακολουθεί θέατρο σκιών στο ναό της… Δημοκρατίας.

Το ίδιο ποσό πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι και το 2013. Δεν επηρεάζεται καθ’ όλου από την κρίση αυτό. Παραμένει σταθερό για να απολαμβάνουν οι βουλευτές-βολευτές τη χλιδή τους, να μετακινούνται άνετα, να ζουν πλουσιοπάροχα μακριά από την ανέχεια των πολιτών που οι ίδιοι επιβάλουν.

Μπορεί ο μηνιαίος μισθός του κάθε βουλευτή να είναι περίπου 6.000 ευρώ, αλλά τελικά με παροχές, επιδόματα και επιβαρύνσεις μας στοιχίζει κάτι παραπάνω από 17.000 ευρώ το μήνα. Έχει και αφορολόγητο 65%, ενώ τα έξοδα του στη Βουλή πληρώνονται από ένα έξτρα κονδύλι της τάξεως των 700.000 ευρώ το χρόνο. Αυτά προστίθενται στα 17.000 ευρώ.

Αν πολλαπλασιαστούν επι 300 και επί δώδεκα μήνες θα προκύψει το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Και πρόκειται για στοιχεία της ίδιας της Βουλής και όχι αυθαίρετα.

Εκεί ο κ. Στουρνάρας δεν μπορεί να κάνει καμία περικοπή. Έκανε όμως περικοπές στην ασφάλεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, ενώ οι ίδιοι οι βουλευτές του κόμματος είναι οι μόνοι (ίσως και κάποιες άλλες μεμονωμένες εξαιρέσεις) που διαθέτουν μέρος των αποδοχών τους για να βοηθούν τους ανήμπορους και φτωχούς Έλληνες οργανώνοντας συσσίτια.

Εκεί κατάντησαν τους Έλληνες οι βουλευτές που υπηρετούν τα δύο κόμματα εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Να μην έχουν να φάνε, να μην έχουν να πληρώσουν το ρεύμα τους, να τους παίρνουν τα σπίτια γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το «χαράτσι Βενιζέλου», να μην μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους και να μην μπορούν να πάνε στο γιατρό.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς γιατί οι βουλευτές, ιδίως οι κυβερνητικοί «παίζουν» ένα θέατρο στη Βουλή, όπως αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες με το φόρο ακινήτων και γενικώς αρκετές παραστάσεις που προηγήθηκαν με το μνημόνιο. Όταν σηκώνουν δήθεν λίγο μπαιράκι και τους τραβήξουν το αφτί μαζεύονται πίσω στο μαντρί.

Είναι πολλά τα λεφτά και τα προνόμια. Κανείς δεν θέλει να τα χάσει. Τρώνε και πίνουν λοιπόν στην υγεία των κοροΐδων μέχρι να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να τους τα στερήσουν…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comment (1)

Αγριεύουν τα πράγματα: 93.000 λογαριασμούς κατέσχεσε η εφορία και βγάζει στο σφυρί 56 σπίτια στην ημέρα, 2.000 συλλήψεις

Τα χρέη στο δημόσιο φέρνουν συλλήψεις, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων.
Από τις αρχές τους χρόνου χιλιάδες είναι οι οφειλέτες, ακόμη και μικρών ποσών, που είδαν το λογαριασμό τους στην τράπεζα και δεν πίστευαν στα μάτια τους, ενώ και οι πλειστηριασμοί ακινήτων πολλαπλασιάστηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ημερησία από την αρχή του χρόνου ως το τέλος του Οκτωβρίου η εφορία άνοιξε και πήρε χρήματα από 93.330 λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου,
ενώ στο «σφυρί» έβγαζε 56 σπίτια την ημέρα!

Μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογικές αρχές έβγαλαν σε πλειστηριασμό 1.553 κατοικίες και οικόπεδα και 14.197 ακίνητα συνολικά στο δεκάμηνο του έτους. Σε σχέση με το περσινό δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2013 οι πλειστηριασμοί ακινήτων σημειώνουν αύξηση κατά 26,3%
αφού πέρυσι η εφορία έβγαλε σε δημοπρασία 11.240 ακίνητα συνολικά.

«Έκρηξη» σημειώνουν και οι κατασχέσεις σε χέρια τρίτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους πρώτους δέκα μήνες του 2013 αυτές διπλασιάστηκαν φθάνοντας τις 11.883 τον Οκτώβριο από 5.592 τον Ιανουάριο.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 οι φορολογικές αρχές άσκησαν ποινικές διώξεις σε βάρος 22.613 οφειλετών του δημοσίου οι οποίοι μαζί με αυτούς για τους οποίους ασκήθηκαν κατασχέσεις φθάνουν τους 156.758. Τα ποσά από τα ληξιπρόθεσμα χρέη που μπήκαν στα ταμεία έφθασαν το 1,5 δισ. ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου