ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Category:

Σε "νέα δραματική τροπή στην ελληνική κρίση" αναφέρεται σήμερα η γερμανική Bild, αποκαλύπτοντας ότι ήδη χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και όχι σήμερα όπως είχε ανακοινωθεί, ζητώντας του σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής 
Σύμφωνα με τους Γερμανούς ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ήδη από χθες το βράδυ από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής προκειμένου να τεθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Κατά την Bild, αν και προβλέπονταν να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι αύριο Πέμπτη, δεν διαφαίνεται λύση, διότι ο Ελληνας πρωθυπουργός «δεν θέλει και δεν μπορεί» να συμφωνήσει σε όλες τις «μεταρρυθμίσεις» (διάβαζε «εξόντωση των Ελλήνων»)  που ζητούν οι δανειστές. 
Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης τονίζει την ίδια ώρα προς την Bild ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν πρόκειται να φέρει πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο». Κατά τον κ. Ζαχαριάδη το ελληνικό σύνταγμα και οι νόμοι δεν επιτρέπουν τη νομοθέτηση τέτοιων προληπτικών μέτρων στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της Deutsche Welle από τις Βρυξέλλες, οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού για τη σύγκληση έκτακτης συνόδου για το ελληνικό ζήτημα, είναι μηδαμινές.
Αν δεν υπάρξει αποδοχή του αιτήματος για έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής και πολιτική επίλυση του αδιεξόδου, τότε η κυβέρνηση θα βρίσκεται πολύ κοντά στην παραίτηση καταγγέλλοντας τους δανειστές ότι παραβίασαν την συμφωνία του Ιουλίου και η χώρα θα οδεύσει σε εκλογές ίσως και εντός του Μαΐου ή το αργότερο τον Ιούνιο.
"Ας εφαρμόσει ο Αλ. Τσίπρας τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα και ο ίδιος έχει δεσμευτεί, αντί να καλεί Συνόδους Κορυφής", δήλωσε στο λογαριασμό του στο twitter ο Siegfried Muresan, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου, κάνοντας σαφές ότι το αίτημα Τσίπρα απρρίπτεται από την γραφειοκρατία των Βρυξελλών...
Τις πληροφορίες της Bild αναμεταδίδει και τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa που σημειώνει ότι παραμένει ασαφές εάν τελικά γίνει αποδεκτό το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής. Το ίδιο τηλεγράφημα επισημαίνει ότι στην ελληνική πρωτεύουσα υπάρχουν εικοτολογίες για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Το dpa σχολιάζει ότι «μέχρι πρότινος ήταν απλώς η αίσθηση ενός Déjà-vu, πλέον όμως είναι πραγματικότητα. Η Ελλάδα ξαναζεί τις στιγμές του 2015. Όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι, η χρεοκοπία βρίσκεται προ των πυλών».

πηγη

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου