ΠΩΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

Category:

"Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι"
είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η πρόρρηση του αυτή για άλλη μια φορά βρίσκει την επιβεβαίωσή της αφού προσωρινή (ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) στέγη σε 700 πρόσφυγες (600 στην Αθήνα και 100 στη Θεσσαλονίκη) επιχειρεί να βρει το δίκτυο «αλληλεγγύη SolidarityNow» (με χορηγό τον Τ.Σόρος) με την υποστήριξη της «Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες».  
Επιβεβαιώνεται  ο Άγιος Πατροκοσμάς που έβλεπε από τότε τα χιλιάδες δεινά που θα περίμεναν τον Ελληνισμό αμέσως μετά την εκδίωξη των Τούρκων από (μέρος) των Ιερών εδαφών του.   Το σχέδιο αυτό, ουσιαστικά, προβλέπει τη συγκατοίκηση με πρόσφυγες αντί ενός... επιδόματος μέχρι 300 ευρώ για τα έξοδα των φιλοξενούμενων.   

Δεν πρόκειται για μίσθωση σπιτιών, ούτε για παραχώρηση οικιών αλλά για πολίτες που θα αμοίξουν τα νοικοκυριά τους για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από μερικές ημέρες έως -το ανώτερο- δύο μήνες.   

 Ήδη 40 με 50 οικογένειες έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση οι οποίες προέρχονται από διαφορετικά οικονομικά υπόβαθρα.   Οι οργανώσεις αυτές παρέχουν στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που ανοίγουν τις πόρτες τους στους πρόσφυγες ένα οικονομικό βοήθημα για τα έξοδα που θα κάνουν που μπορεί να φθάσει για μια τετραμελή οικογένεια τα 300 ευρώ το μήνα.    
Παράλληλα, παρέχονται στους πρόσφυγες κουπόνια για αγορά τροφίμων και άλλων προϊόντων που θα χρειαστεί, η αξία των οποίων μπορεί να φθάσει τα 250 ευρώ για δύο άτομα ή 150 ευρώ για ένα άτομο.   
 «Σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι να συνεισφέρουμε στη λύση του προβλήματος της στέγασης και διαβίωσης των συνανθρώπων μας που αιτούνται άσυλο με σκοπό τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της ΕΕ. Μέσω του προγράμματος, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα, ευάλωτες ομάδες που τα τελευταία χρόνια ζουν και μετακινούνται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, θα φιλοξενούνται σε σπίτια στην Ελλάδα», αναφέρει ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης, Γενικός Διευθυντής του «αλληλεγγύη-SolidarityNow».    

«Στο αλληλλεγγύη-SolidarityNow, πιστεύουμε ότι εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες σε μετακινούμενους πληθυσμούς, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη με την οποία είναι δυνατό να ξεπεραστεί οποιαδήποτε μορφής κρίσης: ανθρωπιστική, πνευματική, οικονομική, πολιτική».   

 «Οι νέες εξελίξεις αφήνουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την προστασία των πληθυσμών γι’ αυτό ζητάμε την υποστήριξη των πολιτών προκειμένου να μπορέσουμε να αναδείξουμε την πίστη μας στο ανθρωπιστικό ιδεώδες που μέχρι στιγμής έχουμε επιδείξει ως χώρα. Γι’ αυτό “ποντάρουμε” στο στοίχημα της φιλοξενίας ως μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στην πράξη», σημειώνει η Έλλη Ξένου, Διευθύντρια Προγραμμάτων του «αλληλεγγύη-SolidarityNow».   

«Σε αυτή τη μεγάλη πράξη αλληλεγγύης είναι σημαντικό να γνωρίζουν όσοι ανταποκριθούν στην έκκλησή μας, ότι δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε στο πλευρό τους. Τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και οι φιλοξενούντες θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές, νομικές και άλλες υπηρεσίες που παρέχουμε στα Κέντρα Αλληλεγγύης μας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της φιλοξενίας και της συγκατοίκησης θα υποστηρίζονται και θα καθοδηγούνται από εκπαιδευμένη ομάδα κοινωνικών επιστημόνων».  

 Όταν οι χώρες των Βαλκανίων με την υποστήριξη των χωρών της ΕΕ αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους ήταν σαφές ότι οι άνθρωποι αυτοί θα εγκλωβίζονταν στην Ελλάδα για ένα μη προσδιορίσιμο χρονικό διάστημα.   Μέχρι αυτή την στιγμή ο ελληνικός λαός δεν έχει υποστεί κάποια άμεση συνέπεια που να του έχει γίνει αντιληπτή διότι θεωρεί ότι οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι σουνιτικού μουσουλμανικού θρησκεύματος, θα φύγουν με κάποιον τρόπο σε λίγους μήνες.   Όμως δεν είναι έτσι.  
 Εννιά στους δέκα πρόσφυγες θέλουν πλέον να παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα καθώς συνειδητοποίησαν ότι ο "δρόμος" για την Γερμανία έκλεισε οριστικά όπως και για την υπόλοιπη ΕΕ.      Η τακτική των προσφύγων και αλλά και των λαθρομεταναστών που φτάνουν στα νησιά μετά τις 20 Μαρτίου οπότε και υπεγράφη η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας άλλαξε και πλέον 9 στους 10 καταθέτουν αίτηση ασύλου με την ελπίδα να παραμείνουν τουλάχιστον στη χώρα μας.  

 Και γιατί να μην το θέλουν; Δωρεάν σίτιση,στέγαση και περίθαλψη έχουν      
Το σαθρό στην όλη Ιστορία είναι πως οι Ευρωπαίοι απαιτούν από την Ελλάδα να λάβει και άλλα σκληρά και ελεεινά μέτρα κατά του λαού της και την ίδια στιγμή να περιθάλψει,σιτίσει,στεγάσει χιλιάδες ανθρώπων. Η ευρωπαϊκή υποκρισία έχει ξεσκεπαστεί σε όλο της το "μεγαλείο".      
Eτοιμάζονται νέοι φόροι στα καύσιμα, στον φόρο εισοδήματος, ακόμα και στο ίντερνετ. Ίσως ο στόχος να είναι να αναγκάσουν τον γηγενή Έλληνα να το πάρει απόφαση να πάει στην... Νέα Ζηλανδία και στα νησιά Φίτζι και ανοίξει χώρο για τους αλλοδαπούς που θα γίνουν οι καινούριοι "Έλληνες".    
Tώρα έρχεται μια ΜΚΟ η οποία φέρεται να έχει σχέση με τον γνωστό και μη εξαιρετέο διεθνιστή δισεκατομμυριούχο George Soros (με άμεσες σχέσεις με την οικογένεια Rockefeller που αποτελεί τον βασικό εκφραστή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής) ο οποίος την χρηματοδοτεί (κατά τον Guardian αλλά και κατά την νοτιοαφρικανική εφημερίδα dailymaverick) και προωθεί την συγκατοίκηση μεταξύ γηγενών Ελλήνων και προσφύγων μουσουλμανικού σουνιτικού θρησκεύματος.   Πρόκειται για άλλη μια παρενέργεια της "συμφωνίας" ΕΕ-ΝΑΤΟ όπου η Τουρκία πήρε τα πάντα και εμείς πήραμε τους... αλλοδαπούς.    
To ζήτημα είναι τι άλλα κίνητρα θα δοθούν για να "αναγκαστεί" ο Έλληνας να συγκατοικήσει με τους νέους "συμπολίτες" του. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για όσους δεχτούν οικογένειες προσφύγων στα σπίτια τους, φερειπείν; Και διπλασιασμός για τους υπόλοποιπους για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό;  
 Στην αρχή ας υποθέσουμε ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα για όσους το επιλέξουν. Μέχρι πόσο θα κρατήσει αυτό; Όταν θα ξεκινήσουν οι πέντε ημερήσιες προσευχές προς την Μέκκα, όταν θα αρχίσει να υπάρχει "πρόβλημα" με τις εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων που κατά κόρον βρίσονται κρεμασμένες στα ελληνικά σπίτια, όταν θα υπάρξει ζήτημα με το ντύσιμο της Ελληνίδας κόρης αλλά και της Ελληνίδας μάνας (σύνηθες οι σαραντάρες μάνες της σημερινής εποχής να είναι... του κουτιού), όταν η ελληνική οικογένεια θα θέλει να φάει το χοιρινό της κ.α τότε τι θα γίνει;  
 Ήδη οι λάθρο-πρόσφυγες έχουν διακόψει την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό και ζητούν ταυτότητα από τους οδηγούς για να περάσουν ενώ πριν από λίγο λαθρομετανάστης κράδαινε ένα βρέφος στον αέρα στο λιμάνι του Πειραιά.   Συνήθως αυτός που επικρατεί και επιβάλλει την πολιτιστική και θρησκευτική του άποψη είναι ο δυναμικότερος, έτσι λένε οι Νόμοι της Φύσης και συμφωνεί απόλυτα με αυτό και ο ίδιος ο Δαρβίνος. 



πηγη

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου