Σχιζοφρενής ο Ράμα ;

Category:

Πρωτοσέλίδο στην Αλβανία έχουν γίνει οι καρτέλες Νευροχειρουργικής Κλινικής των Τιράνων, με το όνομα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, οι οποίες όπως υποστηρίζει το αλβανικό διαδίκτυο δείχνουν ότι ο Ράμα έχει βεβαρυμένο
παρελθόν σχιζοφρένειας και νοσηλεύτηκε για το
λόγο αυτό μάλιστα τη δεκαετία του 1990 στα Τίρανα και στο Παρίσι ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται στον τίτλο του άρθρου του αλβανικού syri.net:«Το δίπλωμα του Έντι Ράμα »
Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζεται από αλβανικά ΜΜΕ ο Έντι Ράμα νοσηλεύτηκε τα έτη 1991-1997


Μάλιστα καταγράφτηκε ως ιδιαίτερα βίαιος κατά της μητρός του και δύο πρώην συντρόφων του. Η επιθετική του σχιζοφρένεια ήταν η αιτία χωρισμού του με την πρώην σύζυγό του.


Στο Παρίσι πήγε για επιπλέον θεραπεία καθώς στα Τίρανα δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν.


Mάλιστα Αλβανός δημοσιογράφος και εκδότης της αλβανικής εφημερίδας «‘Rilindja Demokratike» Bledi Kasmi σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει :


«Έτσι για να θυμόμαστε, από την στιγμή που κάθε έθνος έχει την κυβέρνηση που του αξίζει, ποιο άλλο έθνος στην παγκόσμια ιστορία είχε σαν πρωθυπουργό κάποιον με τέτοιο είδος διπλώματος»!


Ο εκδότης της εφημερίδας TEMA, Μέρο Μπάζε, επίσης πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις κατά του Αλβανού πρωθυπουργού, δημοσιεύοντας την καρτέλα ασθενούς και άλλες ιατρικές γνωματεύσεις που αποδεικνύουν -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- πως νοσηλεύτηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αρ. 5 των Τιράνων, για … σχιζοφρένεια.


Σύμφωνα με το TEMA, o Αλβανός πρωθυπουργός έχει νοσηλευτεί συστηματικά στην Νευροχειρουργική Κλινική του εν λόγω νοσοκομείου


Στη συνέχεια, ύστερα από συστάσεις της ιατρικής επιτροπής εστάλη στο Παρίσι για μια πιο εξειδικευμένη παρακολούθηση κι εντατική θεραπεία.


«Οι πρώτες ενδείξεις της ασθένειας του Ράμα χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, πράγμα που εμπίπτει με τις τακτικές επισκέψεις του στα νοσοκομεία. Όπως αναγράφεται στις κλινικές καρτέλες και βάσει των ομολογιών των θεράποντων ιατρών, ο ασθενής Ράμα εμφανιζόταν ιδιαίτερα επιθετικός όχι μόνο στα κοινωνικά περιβάλλοντα, αλλά και με τα μέλη της οικογένειάς του. Αυτό υποχρέωνε την οικογένεια να ζητούσε πάντα τη βοήθεια του νοσοκομείου. Εκείνη την εποχή, έχοντας υπόψη ότι ο πατέρας του Κριστάκι Ράμα ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της νομενκλατούρας, στον Έντι επιφυλάσσονταν ιδιαίτερη μέριμνα στους νοσοκομειακούς θαλάμους όπου νοσηλευόταν» σημειώνει η εφημερίδα, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες που προκάλεσαν αίσθηση στη γειτονική χώρα.


«Η χρήση βίας έναντι της μητέρας και της συζύγου του εκείνης της περιόδου υποχρέωσαν τις αρχές ώστε για τον ασθενή Ράμα να εφαρμόσουν ειδική ιατρική αγωγή, η οποία συνεχίστηκε στο Παρίσι. Η διάγνωση για την οποία συμπέρανε το ιατρικό τιμ, όπως φαίνεται κι από την κλινική καρτέλα του, ήταν «βεβαρυμμένη σχιζοφρένεια» με συμπτώματα χρήσης βίας που εμφανίζεται έναντι των μελών της οικογένειας κι υπόλοιπων ατόμων. Η σχιζοφρένεια προκάλεσε επιθετική κατάθλιψη και διακυμάνσεις μνήμης που συνοδεύονταν με αϋπνίες του ασθενή Ράμα» συνεχίζει το δημοσίευμα του TEMA.


Στο θέμα, που ήδη έγινε viral στην Αλβανία, αναφέρεται με συνεχείς αναρτήσεις και η ενημερωτική πύλη syri.net δημοσιεύοντας ιατρικά έγγραφα από το βεβαρυμμένο παρελθόν του Ράμα

Πρόσφατα, μιλώντας από το βήμα της αλβανικής βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, συνέστησε στον Ράμα… ιατρικές εξετάσεις μετά από τις συχνές εξάρσεις στις ομιλίες του στο Κοινοβούλιο.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου