Με περίπατο το 1-0 στους τελικούς

Category:


Ένας εκπληκτικός Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό να αμφισβητήσει την καταφανέστατη ανωτερότητά του στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1, Οι πρωταθλητές έκαναν με χαρακτηριστική άνεση το πρώτο βήμα για τη διατήρηση των εν Ελλάδι σκήπτρων τους, συντρίβοντας στο ΟΑΚΑ τους απίστευτα άστοχους Πειραιώτες με 73-54.


Οι "πράσινοι" μπήκαν από την αρχή αποφασισμένοι να πάρουν διαφορά ασφαλείας, έχοντας τον Φώτση εξαιρετικά εύστοχο έξω από τα 6.25. Οι "ερυθρόλευκοι", παρόλο που μείωσαν στον πόντο (19-18) στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, είχαν εμφανή προβλήματα απέναντι στην πολύ δυνατή άμυνα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα η διαφορά σιγά σιγά να... αυγαταίνει.



Θα περίμενε κανείς ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα βλέπαμε επιτέλους ντέρμπι, πλην όμως οι "πράσινοι" είχαν εντελώς αντίθετη γνώμη, Κι από την άλλη οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να... σπάνε τη στεφάνη έξω από τη γραμμή του τριπόντου (συνολικά είχαν 0/23 τρίποντα!), σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκού που, παίζοντας εκπληκτική άμυνα, συνέχιζε να κάνει πάρτι μέσα και έξω από το καλάθι. Η ζώνη -τελευταίο όπλο του Γιαννάκη- αποδείχτηκε εύκολη λεία για τους παίκτες του Ομπράντοβις, που έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στο 1-0. Κι αν μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο οι "πράσινοι" δεν χαλάρωναν -όπως ήταν απολύτως φυσικό- ενδεχομένως η διαφορά στο σκορ να έφτανε σε... αστρονομικά επίπεδα.



Τα δεκάλεπτα: 19-16, 41-26, 66-42, 73-54.



Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 7(2), Περπέρογλου 6(1), Μπατίστ 13, Φώτσης 13(4), Γιασικεβίτσιους 2, Νίκολας 5(1), Τσαρτσαρής 10(1), Διαμαντίδης 7(1), Πέκοβιτς 10, Καλάθης.



Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 2, Τσίλντρες 7, Βούισιτς 3, Μπουρούσης 9, Μπέβερλι, Κλέιζα 13, Μαυροκεφαλίδης, Τεόντοσιτς 10, Σχορτσιανίτης 6.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου