To Ρομποτικό σύστημα da Vinci για πρώτη φορά σε μαιευτήριο της Ελλάδας

Category:


Ένα πρότυπο και εξειδικευμένο τμήμα Γυναικολογικής Ρομποτικής Χειρουργικής απέκτησε το μαιευτήριο ΓΑΙΑ, εγκαινιάζοντας έτσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη χρήση του Ρομποτικού Χειρουργικού συστήματος da Vinci σε μαιευτήριο
Το στελεχωμένο από έμπειρους Ρομποτικούς χειρουργούς- γυναικολόγους τμήμα πραγματοποίησε πριν από περίπου έναν μήνα την πρώτη ρομποτική γυναικολογική επέμβαση η οποία αφορούσε στην αφαίρεση πολλαπλών ινομυωμάτων και την πλήρη αποκατάσταση της μήτρας. Η ασθενής παρέμεινε στο νοσοκομείο για λιγότερο από 24 ώρες.



«Η εφαρμογή της ρομποτικής έχει αποδειχθεί επαναστατική σε κάθε χειρουργική επέμβαση που απαιτεί εξαιρετικά λεπτή και σύνθετη αντιμετώπιση, όπως είναι πολλές από τις γυναικολογικές επεμβάσεις. Δεν είναι τυχαίο πως, διεθνώς η ρομποτική κερδίζει έδαφος έναντι των ανοιχτών επεμβάσεων, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και έναντι της λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Και στην Ελλάδα όμως έχουμε δει τα πλεονεκτήματά της στην πράξη, καθώς η χώρα μας σήμερα διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό και την εμπειρία όχι μόνο να εφαρμόσει τη ρομποτική μέθοδο, αλλά και να ανοίξει δρόμο σε πρωτοποριακές εφαρμογές» δήλωσε κατά την παρουσίαση του ρομποτικού μηχανήματος da Vinci ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Ρομποτικής Χειρουργικής και επιστημονικός σύμβουλος της ΓΑΙΑ κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.



Η εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής στη γυναικολογία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα σε μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν χιλιάδες γυναίκες, όπως μερική, ολική και ριζική υστερεκτομή, αφαίρεση ινομυωμάτων, επεμβάσεις για την ακράτεια ούρων καθώς και αφαίρεση κύστεων ωοθηκών.



Πρόκειται για επεμβάσεις που απαιτούν εξαιρετικά λεπτούς και ακριβείς χειρισμούς, οι οποίοι με την εφαρμογή της ρομποτικής μεθόδου γίνονται πιο εύκολα, με μεγαλύτερη ακρίβεια, μεγαλύτερη ταχύτητα και την ελάχιστη δυνατή επέμβαση στο σώμα. Είναι χαρακτηριστικό πως, ακόμη και σύνθετες γυναικολογικές επεμβάσεις, όπως η ριζική υστερεκτομή με λεμφαδενικό καθαρισμό σε ασθενείς με καρκίνο ενδομήτριου, γίνονται ασφαλέστερα και ευκολότερα με το Ρομποτικό Σύστημα da Vinci.

 
http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=69659

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου