Την κοπάνησε ο Καναδός κατάσκοπος από την Κύπρο;

Category:

Τον έπιασε η Κυπριακή αστυνομία γιατί φέρεται να είναι κατάσκοπος όπως και οι άλλοι δέκα που συνελήφθησαν στις ΗΠΑ και τον άφησε με εγγύηση. Ο άνθρωπος μάλλον την κοπάνησε από το Νησί.
Άφαντος παραμένει ο Καναδός υπήκοος, που συνελήφθη προχθές στο
αεροδρόμιο Λάρνακας, ύστερα από μήνυμα της Ιντερπόλ για διεθνές ένταλμα σύλληψής του, και ο οποίος αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ο 54χρονος Καναδός που φέρεται, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ως ύποπτος για κατασκοπεία προς όφελος της Ρωσίας και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, που έθεσε το δικαστήριο, θα έπρεπε μεταξύ 6 και 8 χθες βράδυ να παρουσιαζόταν στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λάρνακας.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, ο Καναδός δεν παρουσιάστηκε
Του δόθηκε εύλογος χρόνος για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα συμμορφωνόταν με το διάταγμα του δικαστηρίου, ωστόσο δεν παρουσιάστηκε και έτσι έχει παραβιάσει τους όρους, που του έθεσε το δικαστήριο με την απόφασή του. Ο κ. Κατσουνωτός πρόσθεσε ότι ο Καναδός αναζητήθηκε και δεν εντοπίστηκε και έχει κινηθεί η διαδικασία έκδοσης εντάλματος σύλληψης του για παρακοή διατάγματος δικαστηρίου.
Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν πάντως ότι πιθανότατα ο ύποπτος να έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό, μέσω κατεχομένων.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου