Στα μπλόκα όλο και περισσότερα φορτηγά

Category:

Αποφασισμένοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον έως την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.
Σε αιφνιδιαστικές καταλήψεις διοδίων στις Αφίδνες και την Ελευσίνα προχώρησαν χθες Σάββατο οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ενώ παράλληλα επιχείρησαν να σταματήσουν συναδέλφους τους που εκτελούσαν δρομολόγια.

Στα  επτακόσια πενήντα οχήματα που ήταν παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού κοντά στην Αθήνα, προστέθηκαν εκατό ακόμη βυτιοφόρα, ενώ η επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζει να είναι διαρκής.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της διαμηνύει ότι θα ενεργοποιήσει το καθεστώς της επίταξης, που έχει ήδη επιβληθεί, σε περίπτωση που παρατηρηθούν προβλήματα στην αγορά. Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν υπάρχει περιθώριο για αλλαγές στο νομοσχέδιο, πέραν της τριετούς μεταβατικής περιόδου που προβλέπει για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάθεσης του μεταφορικού έργου σε φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως, για όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλη Κορκίδη, οι διεκπεραιώσεις των παραγγελιών γίνονται με δόσεις τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που εάν συνεχιστεί αναπόφευκτα θα δημιουργήσει προβλήματα στους εμπόρους.

Στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου υπάρχουν οχήματα και στα δυο ρεύματα στο ύψος της Ελευσίνας, στο Χαϊδάρι και στα διόδια Κορίνθου.

Στην Αθηνών - Λαμίας είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, επίσης στον κόμβο Μαρκόπουλου και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης.

Οι μεταφορείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου