Μπαρούτι και πάλι στις συνομιλίες βάζουν τα Σκόπια

Category:

Περίεργα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ των Σκοπίων, επιχειρούν να «δυναμιτίσουν» το κλίμα, στις συνομιλίες των δύο χωρών για την ονομασία, που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένονται να  ενταθούν τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη, όπου θα βρεθούν οι πρωθυπουργοί κ.κ Γιώργος Παπανδρέου και Νίκολα Γκρούεφσκι.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, 20 φορτηγά TIR με πινακίδες Σκοπίων, που ήταν σταθμευμένα σε πάρκινγκ επί της Ε.Ο  90 χλμ πριν την Αθήνα υπέστησαν φθορές από διερχόμενους Έλληνες, που φέρονται πως επιτέθηκαν με πέτρες και δοκάρια στα οχήματα.

Το περιστατικό κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των αυτοκινητιστών, που ανέφερε πως οι ελληνικές αρχές είναι ενημερωμένες για το συμβάν, όπως και το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων.

Ένα δεύτερο δημοσίευμα που προκαλεί αίσθηση στα Σκόπια και αναπαράγεται συνεχώς από τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, είναι το πρωτοσέλιδο της ενημερωτικής πύλης «kirilica.com.mk», που αναφέρεται σε ένα «περίεργο» περιστατικό που συνέβη με έναν νεαρό Σκοπιανό τουρίστα, που ήρθε στην Μύκονο, για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός μετά τη γνωριμία του σε ένα club με μία Ελληνίδα, με την οποία κοιμήθηκε στο ξενοδοχείο που διέμενε, διαπίστωσε την επόμενη μέρα πως του έλειπε το ένα νεφρό!

Περισσότερα στοιχεία δεν αναφέρει το portal, παρά μόνο πως η οικογένεια επέλεξε να μη δημοσιοποιήσει το περιστατικό, προκειμένου να μην διαταράξει επιπλέον την υγεία του νεαρού που είναι σοκαρισμένος.

Και τα δύο φερόμενα περιστατικά, αναπαράγονται από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ στα Σκόπια, αν και οι ελληνικές αρχές δεν έχουν δεχτεί καμία καταγγελία!

Όπως έκανε γνωστό στο protothema gr. το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, μέχρι και αυτή τη στιγμή κανένα επίσημο αίτημα για ενημέρωση δεν υπάρχει από το υπουργείο Εξωτερικών, που διέψευσε δημόσια πως δέχτηκε καταγγελία για το περιστατικό της Μυκόνου.

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, σχολίασαν στο protothema gr., πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ίσως αποσκοπούν στην ενίσχυση του ανθελληνικού κλίματος στα Σκόπια, που εντέχνως καλλιεργεί μερίδα του τύπου που πρόσκειται στην εθνικιστική κυβέρνηση του κ.Γκρούεφσκι, λόγω της στάσης της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου