Συνεργάτης Άκη, δεν ήξερε

Category:

Στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρώην διευθυντής εξοπλισμών του ΥΕΘΑ που κατέθεσε στην επιτροπή, δήλωσε ότι τα 500.000 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του και προήλθαν από πρόσωπο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Siemens ήταν προϊόν επενδυτικού χαρτοφυλακίου, ενώ αγνοούσε την προέλευση των χρημάτων...
...Ο Αντώνης Κάντας, βρίσκεται κατηγορούμενος καθώς τα χρήματα που βρέθηκαν κατατεθειμένα στο λογαριασμό του σε γερμανική τράπεζα, εντοπίστηκε ότι προέρχονταν από τον Πρόδρομο Μαυρίδη, στέλεχος της Siemens που είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση.
Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται ότι πείστηκε να ανοίξει απλώς τον λογαριασμό, από έναν Γερμανό τραπεζίτη, για επενδύσεις, οι οποίες μάλιστα όπως ανέφερε,. δεν πήγαν καλά.
"Είναι κι αυτός μπλεγμένος μέχρι τα μπούνια", σχολίασε ο Κώστας Τζαβάρας από την Ν.Δ., ενώ ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ τόνισε ότι ήταν ένας ακόμη "παραπλανημένος" που δεν πείθει κανέναν.
Ο  Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο μάρτυρας: "Επανέλαβε το ίδιο τροπάρι με όσους βρέθηκαν με μαύρα χρήματα της Siemens, αλλά δεν έπεισε»

Επιστολές και βολές
Η μοναδική εταιρία του Δημοσίου που κινήθηκε νομικά κατά της Siemens για τις αμαρτωλές συμβάσεις είναι ο ΟΤΕ, όπως δηλώνει ο Οργανισμός και μάλιστα η διοίκησή του από το 2004 έως σήμερα, είναι η πρώτη που διερεύνησε τα σκάνδαλα που τον ταλάνιζαν στο παρελθόν.
Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του οργανισμού, μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στην επιτροπή για τη Siemens για έγγραφο που απέστειλε το πρωί η κυβερνητική πλειοψηφία στον εισαγγελέα που διεξάγει τις έρευνες για την υπόθεση και με το οποίο ζητά την ποινική δίωξη του διοικητή του ΟΤΕ Παν. Βουρλούμη και των μελών του Δ.Σ. για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.
Πεδίο αντιπαράθεσης, έγιναν οι ευθύνες των διοικήσεων και πότε αυτές ξεκινούν, με τους βουλευτές της Ν.Δ. να υποστηρίζουν ότι είναι διαχρονικές από το 1997 όταν υπεγράφησαν οι αμαρτωλές συμβάσεις 8002 και 8004 και να εγκαλούν τον πρόεδρο της επιτροπής Σήφη Βαλυράκη για μεροληψία.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου