Τρώγοντας ένα πορτοκάλι την ημέρα μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες να προσβληθείς από διάφορες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία.
Η κυβερνητική ερευνητική ομάδα Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization διαπίστωσε ότι τα πορτοκάλια μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου στο στόμα, τον λάρυγγα και το στομάχι μέχρι και κατά 50%.
Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι 5 πορτοκάλια. Και σύμφωνα με τους επιστήμονες, με ένα μόνο (έξτρα) πορτοκάλι την ημέρα ο κίνδυνος εγκεφαλικού μπορεί να ελλατωθεί κατά 19%. Αυτό συμβαίνει επειδή η συγκεκριμένη κατηγορία φρούτων περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, ισχυροποιώντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα και εμποδίζοντας την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων ή βοηθώντας στην θεραπεία των ήδη εκφυλισμένων. |
Comments (0)
Δημοσίευση σχολίου