Ζούρος: «Χωρίς άγχος»

Category: ,


Αρκετά αισιόδοξη παρά τα προβλήματα της αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης η Εθνική ομάδα μπάσκετ για το Καρπενήσι και την προετοιμασία της ενόψει του Eurobasket της Λιθουανίας (31 Αυγούστου – 18 Σεπτεμβρίου).

Με το απουσιολόγιο γεμάτο όνομα (Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Μαυροκεφαλίδης, Τσαρτσαρής) και άλλα νέα να προστίθενται, το στοίχημα για τον Ηλία Ζούρο είναι να δημιουργήσει μία γερή και σωστά δεμένη βάση, με τις μονάδες που διαθέτει.

«Δεν υπάρχει άγχος. Κάνουμε μία καινούργια αρχή και θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση με την έναρξη της προετοιμασίας. Πρώτα πρέπει να δοκιμάσουμε κάποια σχήματα γιατί έχουμε νέα παιδιά και στην συνέχεια θα δούμε τι θα κάνουμε.

Είμαστε αισιόδοξοι. Θα κάνουμε αυτά που πρέπει για να δημιουργήσουμε την κατάλληλη χημεία στην ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και πάρα τις απουσίες πρέπει να δουλέψουμε όπως εμείς ξέρουμε», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Στις απουσίες της τελευταίας στιγμής μπαίνει και αυτή του Στράτου Περπέρογλου, που υπέστη θρόμβωση στο γόνατο και αναμένεται να απουσιάσει από τα γήπεδα για τους επόμενους έξι μήνες. Η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί αλλά σίγουρα χάνει ένα στάδιο της προετοιμασίας.

Συγχρόνως, αμφίβολος παραμένει ο Νικ Καλάθης που θα προσπαθήσει μέχρι την τελευταία στιγμή να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Παρά, λοιπόν, τους κακούς οιωνούς, υψηλά το φρόνημα της «επίσημης αγαπημένης» κράτησε και ο Βασίλης Σπανούλης. Μακριά από προβλέψεις στοίχημα της Εθνικής είναι το πλασάρισμα τουλάχιστον σε μία από τις θέσεις των Ολυμπιακών αγώνων και θα πάει με πίστη ότι θα το πετύχει.

«Σίγουρα η προετοιμασία δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Είτε λείπω εγώ είτε ο Διαμαντίδης, η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί και αυτό είναι ο στόχος μας και φέτος.

Μην ξεχνάμε ότι πρέπει να πάρουμε μία θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012. Είναι μία μοναδική εμπειρία για κάθε αθλητή».

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου