Η κολασμένη νύχτα της Τρίτης

Category:


Τρέχουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κρατήσουν τα «πρόβατα στο μαντρί» (δηλαδή να πείσουν τους κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίσουν τα νέα μέτρα στη Βουλή) για να μη ζήσει η κυβέρνηση τηνΤρίτη μία νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Γιατί το βράδυ της Τρίτης η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την Τρόικα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Τα πράγματα για την κυβέρνηση όμως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ, πολύ δύσκολα. Το καλό σενάριο για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι να περάσουν τα νέα μέτρα έστω και με οριακή μειοψηφία, αλλά υπάρχει και το κακό σενάριο, με αρκετές πιθανότητες, όπου η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να περάσει τα μέτρα στη Βουλή γιατί θα υπάρξουν πέραν των έξι βουλευτών που θα τα καταψηφίσουν, οπότε η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη στη Βουλή, πέφτει και πάμε σε πρώρες εκλογές.
Η ομάδα των επικίνδυνων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μπορεί με την αρνητική ψήφο τους να δημιουργήσουν τη μεγάλη ανατροπή είναι:
Δημήτρης Λιντζέρης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ζητάνε και οι δύο κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και εθνικής εμβέλειας)
Δημήτρης Κουσελάς, πρώην υφυπουργός Οικονομικών ( «Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ απολύσεις στο Δημόσιο»)
Βάσω Παπανδρέου («Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, σερνόμαστε»)
Μίμης Ανδρουλάκης (που έγραψε στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο: «δεν έχει νομιμοποίηση η κυβέρνηση να παίρνει τέτοια μέτρα»)
Γ. Μοιρίδης ( «δΔν δέχομαι την εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης»)
Μιλένα Αποστολάκη ( «Η απιστία της χώρας αμφισβητείται λόγω καθυστερήσεων και αστοχιών της κυβέρνησης»)
Ελένη Τσουρή («Η κυβέρνηση είναι φάλτσα ορχήστρα στον Τιτανικό»)
Και πέραν όλων των προηγούμενων, οι βουλευτές Τόνια Αντωνίου, Ανδρέας Μακρυπίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Δημήτρης Καρύδης και Ντίνος Βρετός διατυπώνουν πλέον δημόσια την αντίθεσή τους με κυβερνητικές πρακτικές και αποφάσεις.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου