Haircut 60% και ... ΗellasCut 100% - Και ο Γ.Παπανδρέου ... κάνει κανό!

Category:


Η κατάρρευση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου (ίσως μόνο το defencenet.gr από το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ είχε προβλέψει ότι η συμφωνία ήταν αδιέξοδη και εν θα οδηγούσε πουθενά), η απόφαση για "κούρεμα" μέχρι και 60%, με συνακόλουθο αποτέλεσμα την χρεοκοποπίες της Ελλάδας και η εκχώρηση από το ελληνικό πολιτικό σύστημα της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους που αποτελούν την τρόϊκα (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ) με αντάλλαγμα την επιβίωσή του είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται αυτή την στιγμή στο Βερολίνο.

Όπως μεταδίδουν στα διεθνή ΜΜΕ στελέχη της γερμανικής πλευράς, οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες της Ευρωζώνης θα καταλήξουν στην απόφαση για μια πιθανή μείωση - «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό έως και 60%!
Προσέξτε: Πρόκειται για την Ελλάδα και κανείς δεν μπαίνει στο κόπο, ούτε για τυπικούς λόγους να καλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό να συμμετάσχει στις συνομιλίες.
Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η χώρα; Άλλο η οικονομική ανεπάρκειο και άλλο η ανεπάρκεια εθνικής αξιοπρέπειας. Ένας Έλληνας, ένας πραγματικός Έλληνας, σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να φωνάξει "Δεν μπορείτε να αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς";
Οι ευρωτράπεζες ούτε τώρα είναι επαρκώς θωρακισμένες κεφαλαιακά – τουλάχιστον όχι ακόμη – εξ’ ου και οι συνεχείς εκκλήσεις στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ, της Κομισιόν, της ίδιας της Γερμανίδας Καγκελάριου, για επίσπευση της   ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αυτό θα είναι εξάλλου και το έτερο βασικό σημείο διαπραγματεύσεων της φράου Μέρκελ με το Νικολά Σαρκοζί. 

Σε κάθε περίπτωση τόσο η πιθανή αναπροσαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας (το νέο «κούρεμα δηλαδή), όσο και οι τελικές λεπτομέρειες στο πως και πότε θα ενισχυθούν κεφαλαιακά οι τράπεζες, αναμένεται να εγκριθούν στο σύνολο αλλά και στο … τυπικό τους προς τα μέσα Οκτωβρίου, πιθανώς στην Σύνοδο Κορυφής στις 17 και 18 του μηνός.
To εκπληκτικό είναι ότι σε αυτή την κοσμογονία η κυβέρνηση είναι απλός θεατής, με τον Ε.Βενιζέλο να μιλάει εις ώτα μη ακουόντων και να κερδίζει τον τίτλο "του υπουργού Οικονομικών που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία".
Ελπίζουμε τουλάχιστον ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου το ... κανό που έκανε την περασμένη Παρασκευή στον Σχοινιά υπό την προστασία της ΜΥΚ, εν μέσω κατάρρευσης της χώρας, να το ευχαριστήθηκε...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου