Επιτέλους αποφάσεις για πυρομαχικά, υποβρύχια - Πώς σώθηκε υποβρύχιο του Π.Ν.

Category:

Μπορεί ο Φ.Φράγκος να ήταν υπηρεσιακός υπουργός, αλλά κατά την διάρκεια της θητείας μόλις ενός μηνός στο υπουργείο, η λογική επέστρεψε σε ότι αφορά την φροντίδα ασφάλειας της χώρας:

Πριν λιγο το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε με εισήγησή του νε εγκρίνει την προμήθεια 4.500 βλημάτων των 120 χλστ. DM53 διατρητικού τύπου APFDS και να αφήσει τουλάχιστον με πυρομαχικά τα άρματα μάχης.

Επίσης έδωσε τέλος στην εκκρεμότητα πολλών ετών με τις μπαταρίες των υποβρυχίων κατακυρώνοντας απόφαση προμήθεια τριών συσσωρευτών. Αυτό μπορεί να ακούγεται ως ήσσονος σημασίας προμήθεια, αλλά δεν είναι.

Αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν τα μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου του ΠΝ το οποίο αναδύθηκε εκτάκτως και με το μισό πλήρωμα σε κατάσταση ημιδηλητηρίασης πριν επειδή έχει λήξει ο συσσωρευτής και δηλητηριώδη αέρια από αυτόν είχαν κατακλύσει το εσωτερικό του!

Ένα ολόκληρο υποβρύχιο μαζί με το πλήρωμά του θα χανόταν (τώρα μπορούμε να το γράψουμε) επειδή κάποιοι γελοίοι καραγκιόζηδες πολιτικοί δεν αποφάσιζαν να δώσουν ένα τέλος στην προμήθεια μπαταριών!

Το περιστατικό έγινε βέβαια πριν αναλάβει ο νυν Α/ΓΕΝ, οπότε από τότε ελήφθησαν μέτρα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ατύχημα μέχρις οτου αλλάξουν οι μπαταρίες.


Εκτός από αυτό εκγρίθηκαν κονδύλια για καύσιμα και αμοιβές για την άμεση έναρξη των εργασιών στην αντιαρματική τάφρο του Έβρου που ξεκινά με δύο βάρδιες εργασίας άμεσα.

Αυτά και πολλά άλλα από έναν υπουργό που έκανε μέσα σε ένα μήνα όσα δεν έκαναν άλλοι σε χρόνια ολόκληρα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου