Α.Τσίπρας: "Μας είχαν στήσει παγίδα με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία - Η ΕΕ θέλει την ανατροπή της κυβέρνησης"

Category:

Ευθέως αποκάλυψε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον Κεραμεικό λέγοντας χαρακτηριστικά "Μας είχαν στήσει «παγίδα» με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία - Δεν θα δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις μας. Το σχέδιο των δανειστών ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνηση μας σε φθορά, ανατροπή ή σε άνευ όρων παράδοση στις μνημονιακές επιτάγες"

Ο Α.Τσίπρας δεν προχώρησε σε καμια φιλοφρόνηση προς την ΕΕ και συνέχισε να αποκαύπτει το πραγματικό της πρόσωπο. Από τις δηλώσεις του αυτές πάντως καθίσταται σαφές ότι έχει στο μυαλό του και άλλες γεωπολιτικές λύσεις,και ότι την συμφωνία την βλέπει ως "γέφυρα"-"ανάσα" μέχρι να προετοιμαστεί η χώρα για παν ενδεχόμενο.

Άλλωστε το είπε ξεκάθαρα "Θα διαψευστούν όσοι ποντάρουν σε τρίτο μνημόνιο τον Ιούνιο" και η Ρωσία ετοιμάζεται να ανοίξει την αγορά της ξανά στα ελληνικά προϊόντα και οχι μόνοιμάζεται

Σε εξέλλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στον Κεραμεικό.

Βασικά θέματα της συνεδρίασης θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις, η συμφωνία του Eurogroup και οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Παράλληλα κατά συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η εκλογή νέου Γραμματέα της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας.

«Δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις μας»

«Είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης και δύσκολης μάχης... Δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Μίλησε για ταρακούνημα πολλών στον έναν μήνα διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι παρίας που εκτελεί εντολές και απλά εφαρμόζει μνημόνια.

«Ο λαός αισθάνεται να κερδίζει τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Η ανθρωπιστική κρίση μπήκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. Κερδίσαμε συμμάχους σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο να απαλλαγούμε από τις αυτοτροφοδοτούμενες κρίσης. Είπαμε πολλά αλλεπάλληλα "όχι" , παρά τις συχνά αφόρητες πιέσεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι «η τρόικα και τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν».

"Μας είχαν στήσει «παγίδα» με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία - Δεν θα δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις μας. Το σχέδιο των δανειστών ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνηση μας σε φθορά, ανατροπή ή σε άνευ όρων παράδοση στις μνημονιακές επιτάγες.

Παρατηρούμε ένα κύμα συμπαράστασης που μόνο στην περίοδο της δικτατορίας είχαμε συναντήσει. Περάσαμε μια δύσκολη μάχη, σε έναν μακρύ και δύσκολο πόλεμο που συνεχίζεται.

Διαχωρίσαμε τις δανειακές συμβάσεις από τα καταστροφικά μνημόνια. Πετύχαμε το τέλος του μνημονίου, τυπικά και ουσιαστικά. Πετύχαμε το τέλος της τρόικας, στο εξής δεν θα κάνουμε με υπαλλήλους, αλλά με την Κομισιόν. Πετύχαμε το τέλος των εξωπραγματικών και ανέφικτων πλεονασμάτων.

Πετύχαμε την ασφάλεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος.Θα διαψευστούν όσοι ποντάρουν σε τρίτο μνημόνιο τον Ιούνιο - Τα μνημόνια τελείωσαν. Θα επιδιώξουμε την οριστική αποδέσμευση της χώρας από την εξευτελιστική επιτροπεία

Οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν είναι δεσμεύσεις απέναντι στους εταίρους - Θα ξηλώσουμε το καθεστώς της διαπλοκής και της αδιαφάνειας"




πηγη

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου