"Eπαναστατική" διάσταση στον αγώνα κατά Βρυξελλών-Βερολίνου δίνει ο Α.Τσίπρας: Πρώτη φορά σε 40 χρόνια πρωθυπουργός θα μιλήσει για την Εθνεγερσία του 1821

Category:

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία τουλάχιστον από το 1974 και μετά πρωθυπουργός δείχνει να αντιλαμβάνεται το νόημα της Επανάστασης του 1821 και να το προσαρμόζει στη σύγχρονη πραγματικότητα που βιώνει η χώρα και αυτό γίνεται την πλέον κατάλληλη στιγμή:

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας προχωρά σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού καθώς θα δώσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 25 Μαρτίου αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821!

Ο συμβολισμός είναι σαφής όπως και ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή, καθώς και τώρα το Έθνος έχει προχωρήσει σε Επανάσταση κατά των Αγορών που εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούν να ξεκληρίσουν τον Ελληνισμό σε Ελλάδα και Κύπρο, με βασικό "πολιορκητικό" κριό την ίδια την ΕΕ.

Άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη "επαναστατική" ελληνική κυβέρνηηση της τελευταίας 40ετίας με την έννοια ότι όλες οι δομές μίντια, οικονομικού κεφαλαίου που μέχρι τώρα αναδείκνυαν τις ελληνικές κυβερνήσεις δεν είχαν καμια συμμετοχή στην εκλογή της η ποία προέκυψε μέσα από κάλπες, αντίθετα την πολέμησαν λυσσαλέα.

Είναι η πρώτη φορά που συναντάται ελληνική κυβέρνηση με τέτοια χαρακτηριστικά, με αριστερή πολιτική οικονομική και κοινωνική και με εθνοκεντρική εξωτερική πολιτική.

Επειδή δεν πρόκειται περί διεφθαρμένης κυβερνήσεως,και δεν είναι διαπλεκόμενοι, το σύνολο των ελληνικών και των δυτικών ΜΜΕ την χτυπούν ανελέητα πλην της ομάδας του defencenet και ίσως κάποιων άλλων media.

Είναι χαρακτηριστικό οτι πρώτη φορά πρωθυπουργός επισκέπτεται Πανεπιστήμιο κατά την ημέρα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία.

«Η Ελληνική Επανάσταση ως ευρωπαϊκό γεγονός» είναι το θέμα της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά τη διάρκεια του επίσημου εορτασμού της 25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Είναι χαρακτηριστικό οτι πρώτη φορά πρωθυπουργός επισκέπτεται Πανεπιστήμιο κατά την ημέρα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία, και αυτό από μόνο του δίνει τον τόνο στο τι θέλει να δείξει ο Α.Τσίπρας. Θέλει να ταυτίσει την τότε Επανάσταση με την σημερινή, αλλά και να τονίσει την κοινή τους αφετηρία. Την Παλιγγενεσία του Έθνους, μέσα από τις στάχτες, της τότε τουρκικής κατοχής και της σημερινής κατοχής του 4ου Ράιχ από τους απογόνους των Ούννων που επιθυμούν για άλλη μια φορά να πατήσουν την χώρα μας με την "μπότα" της οικονομικής "Βέρμαχτ"

Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο K. Δημόπουλο, και τον πανηγυρικό της ημέρας από τον Αναπληρωτή Πρύτανη καθηγητή της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Ναπολέοντα Ν. Μαραβέγια με τίτλο: «Τα Οικονομικά της Επανάστασης του΄21 »

Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό μέρος από τον Χορό των Ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» υπό την χοραρχία του Προέδρου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Αχιλλέα Γ. Χαλδαιάκη.

Μακάρι σε τέτοιες πρωτοβουλίες να προέβαιναν όλα αυτά τα χρόνια και οι προηγούμενοι Έλληνες πρωθυπουργοί.



πηγη

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου